RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velkommen til Jentedagen

Sist oppdatert:
For å få flere jenter til datastudiet, arrangerer NTNU i Trondheim en egen Jentedag!

23.juli braker det løs i elektrobygget på NTNU, Trondheim, og det er dataprofessor Kjell Bratbergsengen som ønsker jentene velkommen til årets Jentedag.

Flere jenter
NTNU håper på å sikre at flere jenter velger datastudier, og derfor blir alle jenter som har fått tilbud om plass på linjene for datateknikk og kommunikasjonsteknologi invitert til Jentedagen.

Jentene vil få møte både faglærte og studenter som allerede har noen studieår bak seg, få en sjanse til å bli kjent med NTNU og å møte representanter fra næringslivet. Og ikke minst vil de få møte andre jenter som de skal studere sammen med til høsten. Det eneste de trenger å gjøre er å takke ja til studieplassen.

- Avgangskullene viser at jentene er attraktive og ofte får jobber i konkurranse med guttene. IT-bransjen er svært mannsdominert, og næringslivet erfarer at kvinner tilfører datafaget viktig kompetanse, forklarer Kjell Bratbergsengen i pressemeldningen.

- Datastudiet har noen myter knyttet til seg, og mange jenter frykter kanskje en ensom karriere foran en datamaskin. I virkeligheten krever IT-bransjen teknologer som er gode til å kommunisere og samarbeide, og som kan sette seg inn i andres behov, sier han.

Rekrutterer
Alt i 1997 startet rekrutterings- og oppfølgingsprosjekter for å få jenter inn i databransjen. For å gjøre studiet fristende for jenter, har de laget en egen datasal for kvinnene, en egen fadderordning for nye studenter og tilbud om kurs og sammenkomster underveis i studiet.

Det er ekstra viktig for Bratbergsengen å få jenter til å takke ja i år. Det er færre søkere enn tidligere, og særlig jentene har uteblitt. Derfor håper han at Jentedagen kan få flere jenter til å takke ja.

– IT-bransjen har ufortjent fått mye negativ omtale de siste årene, og dette har skremt en del jenter bort. Men både datateknikk og kommunikasjonsteknologi er studier som passer svært godt for jenter, og det er altså liten grunn for jenter skal frykte arbeidsledighet etter endt studium, forsikrer Bratbergsengen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere