*Nettavisen* Nyheter.

Velkommen til Muscle Beach!

Sjekk hva du bør gjøre hvis du bare har én eneste dag i Los Angeles.

12.03.08 10:02

(Los Angeles/SIDE2): Santa Monica og Venice beach er et must. Dessuten kan du få gjort unna dagens treningsøkt i samme slengen, om du er av den typen da.

Langs stranden på Venice Beach i California kan du trene det meste av tenkelige idretter for utendørsbruk. Legger du ferien til Los Angeles i California har du altså ingen unnskyldning for ikke å trene mens du er borte. Men husk solkrem!

På den kjente stranden langs vestkysten av USA fins basketballbaner, skateramper, sykkelveier, racketball baner, beachvolleyball, tennisbaner, du kan leie rulleskøyter, det er egen joggevei, et område med egne turnapparater (!) og selvsagt utendørs helsestudio.

Venice Beach er kjent for de mange muskelbuntene som trener og viser seg fram utendørs. En av dem er Bill som ikke lenger er en ungfole, men den muskuløse kroppen er det likevel ikke mye å utsette på. Om den er helt lovlig er kanskje en helt annen sak.

- Jeg har trent med Arnold Schwarzenegger, sier han og viser meg diverse bilder og avisutklipp hvor han står sammen med den kjente filmstjernen og guvernøren. Han gir meg bilde på bilde fra fitnesskonkurranser hvor han flexer og strammer og poserer. Så gjør han noen poseringer for kamera i den trange lilla hotpantsen sin. Han er kun en turistattraksjon nå.

Strandturisme
Langs stranda ligger turistbutikkene som perler på en snor, og det beste hvis du vil få maks ut av strandbesøket på Santa Monica og Venice Beach er å leie rulleskøyter eller sykkel i sola. Da kommer du deg kjapt opp og ned strandlinja som er laaaang. Stopp gjerne opp å se en basketballkamp. Mange av de som spiller her nede er ganske gode. Ta deg en smoothie fra den lille bua som selger deilige ferskpressede juicer og smoothies eller gå for en is.

L.A shopping
Vil du derimot shoppe bør du styre unna de mange turistbutikkene som ligger her nede på stranda. De er dyre og har ikke spesielt mye annet enn turistjunk likevel. Shoppinggata i Los Angeles er Melrose Avenue mellom Fairfax og La Brea. Her finner du nytt, gammelt og alt du kan tenke deg av merkeklær og kule småbutikker. Sammenlignet med andre verdensmetropoler har L.A kanskje det beste utvalget av kule klær vi har sett maken til. Her finner du rett og slett alt!

Stjernespekket
Mens du strener av gårde på Melrose Place kan det hende du reker på Paris Hilton. Hennes yndlingsshopping område er nemlig akkurat her og det forundrer oss ikke. Blir du sulten så ta turen til den argentinske cafeen LALAS på Melrose. Her har de nydelige biffsmørbrød til en billig penge.

Kveldskos
På en stjernespekket, klar Los Angeles kveld så ta turen til «Bar Marmont» på Sunset Boulevard for en drink. Det kjente hotellet «Chateau Marmont» har huset de fleste av stjernene og både Britney Spears og Jim Morrison har bodd her deler av sitt liv. «Bar Marmont» er kanskje det nærmeste du kommer siden en natt på slottet er svindyrt. Baren ser dekadent, kul og ser old school class ut, så her bør du late som du er spekka av gryn og trå til med en skikkelig martini. Kjør så videre til det litt mer alternative området Echo Park hvor du kan se en pønkekonsert på «Echo» eller ta turen til West Hollywood og sjekk hva som skjer på det kjente konsertstedet «The Trubadour».

Sov godt
Du må jo sove et sted. Om lommeboka er litt slaskete og du har dårlig samvittighet etter all shoppingen så kan du gjøre som Jim Morrison, nemlig ta inn på et av byens aller rimeligste og falleferdige moteller, Alta Cienega Motel ligger på La Cienega Boulevard mellom Sunset Boulevard og Santa Monica Boulevard - og om Jim Morrison har bodd her så kan saktens du også det. Du bor omtrent i et veikryss og standarden er rimelig sparsommelig, men for 65 dollar natten for et rom kan du ikke forvente stort mer heller. Dessuten kan du overnatte på det rommet hvor Jim Morrison bodde fra 1968 til 1970. Her sjangla han hjem fra fest sent på natta, kanskje hadde han med seg en dame. På spritsjappa rundt hjørnet kjøpte han whisky og på Barneys Beanery over gata spiste han sin daglige frokost, som besto av lever (!).

Andre tips: Hvis du vil speide etter kjendiser så ta turen til Malibu, Hollywood Hills eller Beverly Hills. Det er her de fleste bor. Om du vil ta en øl med kjendisene bør du ta turen til Brentwood eller West Hollywood. Dette er lekeplassen for de rike.

For en litt stillere strandtur enn Venice Beach eller Santa Monica så dra til Malibu Beach eller Laguna Beach.

Lei Bil! Det fins ingen annen måte å forflytte seg rundt i L.A på! Enterprise tilbyr billige leiebiler.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.