Gå til sidens hovedinnhold

Velkommen til Tyrihans

Endelig kunne spente barn og voksne flytte inn i de flunkende nye lokalene til Tyrihans barnehage.

Karlsrud: Det var en spent barneflokk som kom ruslende hånd i hånd til sin nye barnehage mandag ettermiddag. Nye Tyrihans barnehage på Karlsrud er nå klar til å ta imot nesten 60 barn fordelt på fire avdelinger.

En byggeprosess

Ansatte, barn og foreldre har ventet lenge på å innvie nye lokaler. Det er ikke rent få hindringer som har dukket opp i løpet av byggeprosessen.

Det var i februar 2006 at 32 barn samt ansatte ble plassert i midlertidig lokaler i Lambertseter idrettsforening sitt klubbhus.

Gamle Tyrihans var opprinnelig en tyskerbrakke som ble flyttet fra Smestad og plassert på en grunnmur ved inngangen til tidligere Lager Nordstrand. Her var 3000 tyskere stasjonert i en brakkeby under krigen.

8. september 1951 åpnet Husmødrenes barnehage med plass til 42 barn i tyskerbrakken. Etter hvert byttet barnehagen navn til Tyrihans og styrer i dag heter Heidi Eeg.

De gamle lokalene var trivelige, men falleferdige og lite praktiske. Det ble bestemt å rive for så å bygge nye lokaler i Cecilie Thoresens vei, rett ved Lambertseter videregående skole.

Utvides

Etter flere utsettelser ble de gamle lokalene revet i august 2006, et halvt år etter at lokalet ble tømt. En av årsakene til forsinkelsen var at man hadde problemer med å få alt papirarbeidet gjennom Plan- og bygningsetaten.

En ny forsinkelse oppstod da entreprenøren for prosjektet gikk konkurs og barnehagen på nytt måtte ut på anbud. Desto større var gleden da byggingen endelig kom i gang i april i år, og mandag var det altså mulig for de 32 barna å ta de nye lokalene i bruk.

Prosjektet ble forsinket med ett år, men så står også resultatet til forventningene. Og barnehagen har dobbelt så mye kapasitet som før, og utvider fra to til fire avdelinger.

Endelig

Gledestrålende begynte barna umiddelbart å utforske barnehagen sin. Venninnene Mille Niska Wibe, Adele Kavli og Lene Marie Jensen var ikke sene om å finne fettstifter og tegneark.

Den nye barnehagen er kjempefin, kunne Lene Marie bekrefte før hun bega seg ut på et lite kunstverk av en sten.

Jeg blir helt rørt av å komme inn hit. Vi har jo ventet et år på dette. Nå blir det nok mer orden, forteller ansatt Wenche Maanum, og det er vel liten tvil om at det blir mer tumleplass enn de hadde i sitt ene rom i klubbhuset på Lambertseter.

I løpet av de første ukene vil også flere barn komme på plass i barnehagen. Fortsatt gjenstår det noe arbeid og uteområdet er under konstruksjon.

Men det blir veldig bra når det blir ferdig. Vi får bålplass, skibakke og muligens en båt, avslutter Maanum fornøyd.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka