Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket folkefest

Tusener av mennesker trosset det kalde og grå været, for å ta del i markedsdagens gleder lørdag. Dans, massasje, mat og mange bra tilbud trakk folket ut i gatene.

MAJORSTUEN: Folkehavet begynner å bli merkbart. Klokka nærmer seg tolv, og det er allerede fullpakkete gater.

Man må jo innom her hvert år, selv om ikke været er så mye å skryte av i dag, sier en glad forbipasserende mann til Lokalavisen. Nede ved Homansbyen har venninnene Camilla Pilhjerta og Sofie Scott tatt seg en pust i bakken, der de sitter på stoler med massasjeputer i ryggen.

Dette var deilig, sier Camilla. Sofie forteller at de har shoppet sommerklær, og at de synes det er hyggelig å ta turen innom markedsdagen hvert år. I sommer skal jentene på Hovefestivalen, og dagen i dag er gått med på å kjøpe inn viktige festivalduppeditter.


Dans

I år er det orkester, hip-hopdanseforestilling og selvsagt haugevis av folk som promoterer varene sine med gode tilbud, som preger dagen. På Valkyrie plass skaper hip-hoperne god stemning i gråværet, og mange stopper opp for å se på dansen. Midt i folkemengden står Nikolai Østråt Owe med en pose i hånden. Han benytter anledningen til å finne joggesko til unik markedspris i dag.

Jeg skal løpe Holmennkollstafetten med jobben, så jeg trenger noen ålreite joggesko, sier han og forsvinner videre inn i mengden.

Det er første gang vi er her, sier Helen Devold og Gunn Malene Johansen. De står bak en fargerik bod, med håndlagede økologiske såper og natursvamper i alle former og fasonger.

Vi har ikke solgt så veldig mye i dag, men veldig mange er nysgjerrrige på såpene, sier Helen.


Quiz-vinnere

Det er ingen tvil om at man har sjansen til å trene opp både luktesansen så vel som smaksløkene på denne folkefesten. Her selges både pannekaker, pølser av forskjellige slag, bakevarer, og alskens smaksprøver fra deilig sjømat.

Lokalavisen var også representert på markedsdagen, og mange kom innom standen for å svare på markedsdagsquizen med tre spørsmåle om bydelen, Lokalavisen og Lyns hjemmekamper. Vi har kåret tre heldige vinnere. Førstepremien går til Marit Eidsvoll, som får gleden av et gavekort på spabehandling. Tyra Nyeborg er den hedige vinner av fire billetter til Lyn- Aalesund kampen søndag, og Katarina Nordeng vant også to billetter til samme kamp.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album