Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket jakt på N-Gage

Flere av spilltitlene vi har testet til Nokias N-Gage har skuffet stort. Nå har det imidlertid kommet et spill som lever opp til forventningene.

Gjør klar krikstypene, et godt spill er å finne på N-Gage. Og hvem hadde trodde det skulle være et skytespill? Her hva vi synes om ”Red Faction”.

Topptitlene har ikke akkurat stått i kø for å slippe til på maskinen, og i bunn og grunn er det bare et spill som har utmerket seg. Nå er det andre her, en konvertering av PS2-skytespillet ”Red Faction”. Og selv om teknikken ikke helt henger med, klarer dette produktet fra menneskene i selskapet Monkeystone (som blant annet huser John Romero, en av hovedmennene bak klassikeren ”Doom” og det ikke, ehhh, fullt så klassiske ”Daikatana”) å levere underholdning i store doser.

Enkel historie, langvarig spill
Historien er relativt enkel og vil ikke vinne noen premier innenfor kategorier som ”Originalitet” eller ”Kreativitet”, men klarer likevel å engasjere. Du trer inn i skoen til gruvearbeideren Parker, en likendes kar som står foran sin spenstigste dag på jobben noensinne. Selskapet ”Ultor” lokker jordas beboere til Mars med lovord om gull og grønne skoger, men virkeligheten er relativt nedslående. Samtlige personer blir satt til slavearbeid i selskapet sine gruver. Men nå er nok nettopp blitt nok, og gruvearbeiderne bestemmer seg for å gjøre opprør.

Det originale ”Red Faction” er et skytespill av ”Half-Life”-typen (det vil si litt historie i tillegg til mye bang), og likheten mellom de to utgavene imponerer. Riktignok har utviklerne tatt noen snarveier, banene er ikke like store og originalens ”Geo-Mod”-teknologi relativt redusert. Men alt i alt sitter vi med det samme spillet som dukket opp på den større PS2 for noen år siden. Og selv om antall baner har blitt redusert, betyr ikke det at spillets levetid lider. Enspillerkampanjen er relativt lang og vanskelig, mens flerspillerbiten byr på enkel, men glimrende underholdning.

God kontroll, haltende grafikk
Kontrollsystemet er antakeligvis en av tingene utviklerne har brukt lengst tid på å fikle med, og de kan være stolte over resultatet. Riktignok må man forberede seg på å litt trening og banning, men etter noen timer fører man sikte over skjermen som en hvilken som helst snikskytter. De fleste fiendene dukker riktignok opp i samme høyde som en selv, så man slipper å knote for mye med å flytte på siktet i kampens hete.

Grafisk inneholder ”Red Faction” både opp- og nedturer. Teksturene og nivåene ser fine og flotte ut, mens fiendenes animasjoner og bildeoppdateringsfrekvensen befinner seg under det vi kan forvente. Sistnevnte gjør at hopping og skyting med raketter fort blir unødvendig vanskelig, samtidig som spillet innimellom gir inntrykk av å gå i slow-motion. Lyden ligger på det jevne. Våpnene høres helt greie ut, mens det at hver fiendetype bare har en kommentar vil relativt hurtig irritere deg både gul og grønn. Musikken er helt ok, og består for det meste av fremtidstechno (nei, den er ikke lett å beskrive) som gjør en god jobb med å vedlikeholde stemningen i spillet.

Enkelte problemer
”Red Faction” har, i tillegg til de tidligere nevnte, to problemer som begge bidrar sterkt til en redusering av karakteren. Det første er spillets mangel på originalitet, vi har sett det meste før (om enn ikke på en såpass liten maskin) og dette bidrar til å legge en demper på opplevelsen. Problem nummer to er egentlig ikke spillets feil, men heller Nokia. Grunnet at knappene sitter veldig tett, vil man innimellom trykke feil. Og dette har en uvane for å skje i hektiske situasjoner, situasjoner hvor dette fort kan medføre en rask død.

Alt i alt er det imponerende at utviklerne har klart å få en relativt komplett utgave av et såpass avansert spill som ”Red Faction” til å kjøre på N-Gage. Spillet har noen skavanker, hvor de verste er mangelen på originalitet og en litt lav bildeoppdateringsfrekvens. Men alt i alt er dette en tittel du trygt kan bruke penger på hvis du er glad i action eller god, om enn litt uoriginal, underholdning.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå