RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øvelsesbok rett fra levra

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Tre Vålerenga-trenere er i disse dager bokaktuelle. Raymond Mikkelsen, Per Inge Jacobsen og Klaus Pettersen er mennene bak ”Rett fra levra” som er noe så sjeldent som en norskskrevet fotballøvelsesbok.

Øvelsesboka ”Rett fra levra” er nå ute på markedet. Boka er ment som et hjelpemiddel til fotballtrenere på alle nivåer i norsk fotball. Bokas store ambisjon er å øke trenernes kompetanse i forhold til øvelser, bidra til at trenerne blir mer bevisste på øvelsenes innhold og hva som er den egentlige hensikten med hver enkelt øvelse.

FORFATTERNE: Fra venstre: Raymond Mikkelsen, Klaus Pettersen og Per Inge Jacobsen.
FORFATTERNE: Fra venstre: Raymond Mikkelsen, Klaus Pettersen og Per Inge Jacobsen.

rettfralevra 310
rettfralevra 310

Barna først
Første del av boka er et eget barnefotball-kapittel som tar for seg øvelser rettet mot barn, Øvelsene er lagt opp slik at de fremmer ferdighetsinnlæring både gjennom lek, øvelser og forskjellige spillformer.

- Barnekapittelet er bygget opp slik at vi tar utgangspunktet i innlæringen av en spesiell finte, for eksempel overstegsfinta. De første øvelsene er veldig enkle, slik at spillere helt ned i seks-syv-årsalderen kan mestre dem. Det er lekbetont ferdighetsinnlæring. Videre er det enkle drilløvelser som er lett å få til samtidig som de gir mange repetisjoner på momentene man ønsker å trene på, sier Klaus Pettersen til vif.no.

- Deretter bygges det opp til mer komplekse øvelser. Vi går fra spill en mot en til fire mot fire.

Passer uansett alder
Resten av boka er rettet mot ungdomsfotball og oppover, det er stor variasjon av både øvelser og hvor avanserte øvelsene er. Alle øvelsene blir brukt i det daglige arbeidet til bokas forfattere, som til daglig alle har heltidsstillinger i Vålerenga Fotball. Det er lagt opp til pasningsøvelser, kombinasjonsspill, avslutninger, possession og spilløvelser i boken.

- Dette er en bok som tar for seg fotballrelaterte øvelser for trenere. Boka er først og fremst laget fordi det knapt finnes en norskskrevet fotballøvelsesbok på markedet. Vi har i førsteomgang tatt for oss 100 øvelser som vi bruker i vårt daglige virke som fotballtrenere og som vi tror kan være nyttige for andre som er i det samme yrket som oss. Om man er profesjonell, driver på hobbybasis eller bare er en foreldre som har steppet inn som trener fordi sønnen eller datteren ønsket å spille fotball, spiller ingen rolle, boka er forsøkt bygd opp på en måte som vi håper å kunne nå de aller fleste i norsk fotball uansett nivå, sier Raymond Mikkelsen.

Førstemann til mølla
Boka har et opplag på 1000 eksemplarer og det kan lønne seg å være tidlig ute om du vil sikre deg et eksemplar.

- Det er førstemann til mølla. Dette er et prosjekt vi tror veldig på selv og vi har fått gode tilbakemeldinger fra trenermiljøet. Interessen har vært stor, forteller Mikkelsen.

Boka kan kjøpes over disk på Torshov Sport eller direkte fra nettstedet rettfralevra.no .

Det er også mulig å kontakte bokas forfattere direkte:

Per Inge Jacobsen
Trener som tross sin alder har mange år bak seg i fotballen. Haugesunderen startet som trener i ungdomsavdelingen til sin moderklubb Stegaberg IL, etter halvannet år der, gikk ferden videre til Randaberg IL, hvor han tilbrakte tre år mens han studerte til ingeniør på Universitetet i Stavanger. Han gikk til Vålerenga Fotball i 2005 for å bli spillerutvikler på heltid.

Raymond Mikkelsen
Er bokas mest erfarne trener, startet trenerkarrieren for ti år siden i Klemetsrud. Etter to år der gikk turen videre til Ready, hvor han de første tre årene var trener i ungdomsavdelingen, etter det arbeidet han tre år som sportssjef i samme klubb. Han ble hentet til Stabæk som juniorelite trener i 2005. Etter et år ble han kontaktet av klubben i hans hjerte Vålerenga Fotball som ønsket han i en tilsvarende stilling der. Han dro dit og er der fortsatt.

Klaus Pettersen
Altaværingen skriver masteroppgave på idrettshøyskolen om spillerutvikling. Han er også nylig ansatt i Vålerenga fotball for å være spillerutvikler og trenerutvikler for aldersgruppen 9-12 år han skal i tillegg til den jobben starte og drive Vålerengas egen fotballfritidsordning. Klaus har jobbet i 4 år i Groruddalen Ballklubb både kampanalytiker, spillerutvikler og med trener Klaus er også kjent fra den populære tv-serien Heia-Tufte! der han figurerte som assistenten til Erik Thorstvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere