RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velutdannede menn mest grisete

Sist oppdatert:
Hvem som behandler mat på verst mulig måte avsløres i en ny studie.

(SIDE2): Ifølge Science Daily er det de skarpeste amerikanerne som behandler mat på dårligst måte.

Vet, men gidder ikke..
En studie som ble utført av forskere ved RTI International for the Partnership for Food Safety Education fant at 74 prosent av de som hadde svart på spørsmålene visste at de burde vaske hendene i minst 20 sekunder før de behandlet rå mat, men i praksis var det bare 53 prosent som sa at de faktisk gjør det.

Studien innebefattet hele 5000 deltakere som ble spurt om sine vaner innenfor tilbereding av mat.

Åtti prosent av de som var med innrømmet at de vet at både frukt og grønnsaker trenger en vask før servering, men bare 61 prosent gidder å gjøre det.

Unge er verstinger
Det var de yngste som var mest skjødesløse med maten viste det seg. Aldersgruppen 18-29 år var de som mest sannsynlig behandlet maten på en dårlig måte.

De fant også ut at menn, folk som er velutdannet, de med høy inntekt og voksne som lever alene er de som mest sannsynlig gir blanke i å følge matsikkerhets-reglene.

En rekke sykdommer kan unngås dersom du følger visse regler.

Det fins nemlig en hel liten verden av bakterier på kjøkkenet ditt. Se hvordan du unngår å bli syk: Se opp for matbakteriene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere