*Nettavisen* Nyheter.

Velværeprodukter alle menn bør eie

Du trodde vel ikke at tannbørste og dusjsåpe var nok?

(LXUS.no) For mange er den friske høstluften noe av det beste ved å bo i kalde nord, men den kjølige årstiden er ikke håret og hudens bestevenn. Tørr og sprukket hud er ikke greit bare fordi du er mann, og den moderne LXUS-mannen vet å ta vare på sitt ytre ved mer enn pene klær og pussede sko.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEILIGE DUFTER: Å lukte godt er avgjørende for at kvinner skal like deg. Chanel-designer Karl Lagerfeld er blant de mange som produserer herlige herredufter. Foto: (SCANPIX)

LES OGSÅ:
Slik gjør du ungkarsreiret date-vennlig
Ekte menn gjør ikke dette
Hvordan virke rikere enn du er
Syv plagg alle menn bør ha i skapet

Det hjelper lite å troppe opp på date og skryte av ny sportsbil eller svinedyr mobiltelefon om du har fett hår og lukter svette, men i jungelen av velværeprodukter er det lett å gå seg vill.

Med disse produktene i baderomshyllen har du imidlertid alt du trenger for å bli en velpleid verdensmann:

Duft

Om noen har fortalt deg at mannlig svettelukt er kvinnelig afrodisiakum, ønsker de deg neppe vel her i livet. Ingenting tar mer knekken på dine sjanser hos en kvinne en dårlig kroppslukt.

Kjøp deg en deodorant! Velg gjerne en av de mer luktfri variantene, slik at du kan bruke din foretrukne aftershave uten at duftene tar knekken på hverandre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Apropos aftershave - lukt er en av de viktigste faktorene i en kvinnes vurdering av en mann, så være obs på hvilke signaler din duft sender. Husk å prøve ut forskjellige varianter før du kjøper, og be gjerne om vareprøver du kan ta med hjem.

Selv om du liker hvordan bestevennen din lukter, er det ikke sikkert at hans aftershave vil lukte godt på deg, da produktene blander seg med din naturlige kroppslukt.

Ikke bruk for mye! Om du sverger til eau de cologne holder det med litt på puls-punktene, som håndleddene og nakken. Dersom du foretrekker kroppsspray, holder det med litt under hver arm og en kort spray over brystet.

Hårpleie

Om du fortsatt har manken i behold, er sjansene store for at en kvinne før eller senere vil dra hendene sine gjennom dem. Men dersom hun blir sittende igjen med fete og klissete hender, blir det trolig med den ene gangen. Steinhard gelé-hjelm er heller ingen vinner blant pikene.

Bruk en god shampo - gjerne en to-i-en-variant med balsam, og avslutt med små mengder stylingprodukter, som pommade, krem eller hårpasta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hudpleie

Glem klokker, designerdresser og silkeslips - huden er ditt viktigste tilbehør. Også menn får rynker, så beskytt huden din med solfaktor - året rundt!

Inngrodde hår kan lett se ut som kviser og kan lett oppstå etter barbering. Bruk en skrubbekrem et par ganger i uken for å motvirke dette.

Ansiktsvask er ikke forbeholdt jenter, og bør brukes hver dag. Bruk mygjørende etterbarberingsprodukter og en god fuktighetskrem, og hold huden myk og glødende.

At menn unner seg en tur på spa i ny og ne er helt akseptabelt i disse dager. Hos Altomspa.no finner du alt du trenger å vite om spa og oversikten over velværesentre i nærheten av deg.

Uønsket hårvekst

Voksing og napping er ikke bare forbeholdt jenters bikinilinker. Det er ingen skam å nappe øyenbrynene for menn heller - monobryn (også kjent som Thomas Alsgård-bryn) er ikke høstens heteste look.

Har du hår som stikker ut av nesen eller ørene, bør disse også trimmes.

Ikke bruk gamle barbérblader når du barberer deg og rens høvelen etter hvert tredje strøk. Dette minsker sjansene for uønskede kutt og kviser og gir deg en tettere barbering.

Klikk på bildet for å forstørre.

Plettfri perlerad

Dårlig ånde? Da blir det neppe noe nattakyss på deg. Puss tennene to ganger om dagen og bruk tanntråd daglig, og ha noen mintpastiller tilgjengelige for kontinuerlig oppfriskning.

Og så et par velmente LXUS-råd...

Kvinner liker velstelte menn. Likevel er det få kvinner som liker jålete menn. Vær pen, ren og velduftende, men når brunkremen din farger av på hennes hvite bluse har du gått litt for langt.

(Kilde: AskMen.com)

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag