RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venezuela legger ut flere blokker

Sist oppdatert:
Venezuela vil i løpet av neste måned auksjonere bort de to gjenværende gasslisensene på Platforma Deltana. Statoil ble tildelt en i februar
Det kom frem på en seminar statsoljeselskapet PDVsa holdt i Washington i helgen.

Det skal være åtte oljeselskaper som allerede er prekvalifisert for å by på blokkene, mens ytterligere to ønsker å delta.

Det er blokk 3 og 4 som nå skal auksjoneres bort. Blokkene ble også lagt ut i runden før jul, men ble ikke tildelt i februar på grunn av for lave og manglende bud. Det er ikke kjent om Statoil vil delta i denne runden.

Statoil sikret seg i februar blokk 4, mens ChevronTexaco fikk blokk 2. ChevronTecaco har senere fått med seg ConocoPhillips som partner på blokken. Blokk 1 er for øyeblikket gjenstand for forhandlinger med øyriket Trinidad og Tobago for mulig felles utbygging.

Representanter for PDVsa opplyste på konferansen at Venezuela forventer p legge ut ytterligere syv blokker i Venezuela-gulfen og Falcon-bassenget for utgangen av året. Statoil har uttrykt klare ønsker om å øke aktiviteten i landet, og kan forventes å være interessert i å by på en eller flere av blokkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere