RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venezuela vil ha partnere til tungoljeprosjekter

Sist oppdatert:
Venezuela vil nå starte samtaler med internasjonale oljeselskaper med tanke på å danne nye lete- og produksjonssamarbeid i landets gigantiske tungoljebelte Orinoco
Det sa viseenergiminister Luis Vierma på torsdag melder Reuters.

- Jeg tror at vi om kort tid vil ha en presentasjon for selskaper som ønsker å delta for å forklare metoden, sa Vierma til journalister å en oljeindustrikonferanse i går kveld.

Det er i dag tre ulike konsortier som produserer syntetisk råolje fra Orinoco-belte i samarbeid med statsoljeselskapet PDVsa, mens et fjerde anlegg er under bygging.

Orinoco-beltet er en av verdens største hydrokarbonreserver, men tungolje kan ikke bli prosessert i vanlige raffinerier, og må blandes med lettere råoljetyper for oppgradering til syntetisk olje.

Det er imidlertid langt vanskeligere enn tidligere for Venezuela å få med seg de internasjonale oljeselskapene, etter at de endret lovverket i 2001, slik at PDVsa må ha en majoritetsandel i alle nye prosjekter.

Vierma sa i går at det vil gjennomføre en budprosess på linje med den som ble brukt i fjor i forbindelse med utlysningen av gassblokken på Plataforma Deltana, der blant annet Statoil deltok.

Statoil er i dag medeier i tungoljeanlegget Sincor, som sammen med de to andre operative anleggene produserer 400.000 fat pr. dag med syntetisk råolje. Statoil har tidligere gjort det klart at Venezuela er et av selskapets hovedsatsningsområder internasjonalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere