RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venezuelas oljeproduksjon mot fall

Sist oppdatert:
Manglende vedlikehold, investeringer og kunnskap kan føre til at Venezuelas oljeproduksjon vil falle de neste månedene
Venezuela sliter fortsatt med ettervirkningene av generalstreiken sist vinter, som nær stoppet all oljeproduksjon i landet og sendte økonomien ut i kaos.

Oljeproduksjonen ligger i dag på omkring 2,6 millioner fat pr. dag etter iherdig innsats for å få i gang igjen oljepumpene etter at generalstreiken ble avblåst ved inngang til februar i år etter to måneder med nesten stillstand. Produksjonen lå før streiken på 3,4 millioner fat pr. dag.

Ifølge kilder Dow Jones Newswire har snakket med i den venezuelanske oljebransjen så er det ikke utsikter til noen ytterligere økning av produksjonen snarligere en fallende tendens.

- Det er en trend nedover, det er ingen tvil om det, sier en seniorleder i en av de større oljeserviceselskapene til Dow Jones.

Flere observatører sier til Dow Jones at omkring 400.000 fat pr. dag av produksjonskapasiteten landet hadde før streiken sannsynligvis er tapt for godt. De offisielle kildene i statsoljeselskapet PDVSA hevder hardnakket at landet i dag produserer 2,82 millioner fat pr. dag som tilsvarer landets OPEC-kvote.

En stor forklaring på den svake tendens i Venezuela skal være konstant underinvestering i vedlikehold av feltene, i tillegg har PDVsa mistet en mengde viktig kunnskap. Det skjedde i forbindelse med at halvparten av de 40.000 ansatte i oljeselskapet ble sparket på grunn av streiken mot president Hugo Chavez.

Landet må nå i større grad satse på å få inn internasjonale oljeselskaper og deres kapital for å holde og eventuelt øke produksjonen fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere