*Nettavisen* Nyheter.

Venezuelas visepresident besøker Chávez på Cuba

Havana (NTB-AFP): Venezuelas visepresident Nicolás Maduro har reist til Cuba for å besøke landets alvorlig syke president Hugo Chávez.

12.01.13 13:16

Maduro ankom Havana fredag og ble tatt imot av Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez, ifølge cubanske medier. To av Chávez' politiske allierte, Argentinas president Cristina Fernández og Perus president Ollanta Humala, ankom også den cubanske hovedstaden fredag.

Det var imidlertid ikke klart når Maduro og de andre ville få hilse på Chávez. Hans tilstand er tidligere blitt beskrevet som «skrøpelig».

Chávez har vært borte fra offentligheten i en måned på grunn av en ny kreftoperasjon. Torsdag denne uken kunne han ikke delta i seremonien der han skulle ha vært tatt i ed som president etter at han ble gjenvalgt i oktober.

Det har skapt politisk uro i det latinamerikanske landet.

Maduro har overtatt enkelte fullmakter fra Chávez, blant annet i finanspolitiske spørsmål. Men landets opposisjon mener at oppgavene til Chávez bør overlates til nasjonalforsamlingens president og viser til en bestemmelse i grunnloven. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag