RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venezuelas visepresident sier Chávez er optimistisk

Caracas (NTB-Reuters): Venezuelas president Hugo Chávez har tro på at han skal klare å beseire kreftsykdommen, sier visepresident Nicolás Maduro.

Chávez kjemper en vanskelig kamp, men har et fenomentalt mot, fastslår visepresidenten, som nylig besøkte Chávez på Cuba.

- Han sa til oss med stor styrke: «Jeg er veldig optimistisk, jeg har full tillit til behandlingen jeg får, jeg vil vinne over dette igjen. Jeg holder fast ved Kristus og livet», forteller Maduro.

Presidenten har ikke vist seg offentlig siden kreftoperasjonen på Cuba den 11. desember, noe opposisjonspolitikere har stilt spørsmål ved. Hvis Chávez er frisk nok til å snakke med sine ministre, bør han også kunne snakke til nasjonen og selv fortelle venezuelanerne hvilken tilstand han er i, mener de.

Maduro beskylder på sin side opposisjonen for å hisse opp situasjonen i Chávez' fravær. Selv blant «chávister» er det uro som må holdes nede, sier han.

- De er få, men det er noen som går rundt og skaper røre og framstiller seg selv som revolusjonens ledere. Vi oppfordrer folk til å sette dem på plass. Det må være klart for dem hvem som er sjefen, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere