Gå til sidens hovedinnhold

- Venn av Toska skutt i brystet

Person skutt i brystet på Jordal i Oslo.

Politiet fikk melding om at skudd skulle vært avfyrt i området rundt Jordal fotballbane søndag kveld klokken 19.58.

I en hvit Mercedes satt en mann som var skutt i brystet, underliv og i låret.

Offeret er en norsk-pakistansk mann, ofte omtalt som «Skrue» eller David Toskas finansminister. 32-åringen var truffet av flere skudd, avfyrt gjennom sideruta på førersiden av bilen.

Ikke livstruende skadd

- Mannen er i 30-årene, hjemmehørende i Oslo og er en kjenning av politiet, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tore Solberg til Nettavisen.

Politiet var raskt på stedet, og konstaterte at en mannsperson var skutt. Personen var truffet av flere skudd, men skal ikke være livstruende skadd.

- Mannen er kjørt til Ullevål sykehus og skal være utenfor livsfare, sier Solberg.

Politiet bruker søndag kveld store styrker på å lete etter en ukjent gjerningsmann.

- Flere vitner skal både ha sett og hørt noe, så vi skal foreta avhør av disse så fort det lar seg gjøre, sier Solberg til Nettavisen.

Kriminalteknikerne sikrer nå spor på åstedet.

- Er en venn av Toska
Offeret skal ha tilknytning til NOKAS-dømte David Toska, melder TV2. 32-åringen er Toskas høyre hånd, også kjent under navnet Skrue.

Det var han som i 2006 arrangerte tilbakeleveringen av maleriene «Skrik» og «Madonna».

VG Nett skriver at 32-åringen i 2007 ble dømt til tre års fengsel innførsel av 100 kilo hasj, samt heleri av 4,3 millioner kroner etter Nokas-ranet, i den såkalte Wonderboy-saken.

Ifølge Dagbladet skal 32-åringen også være nær venn av B-gjengen, men er ikke regnet av politiet som en del av selve gjengen.

Ifølge NRK rykket politiet ut i slutten av september etter at flere skudd ble avfyrt mot mannens leilighet på Tøyen i Oslo.