Venn reagerte på at Øygard ikke klarte å avslutte samtalen

Hamar (NTB): Mens samtalen mellom Rune Øygard og den 14 år gamle jenta varte og rakk, fikk Kjærsti Evjen Gangsø assosiasjoner til at jenta kunne bli forelsket.

- Jeg tolket samtalen slik at hun fisket etter anerkjennelse og trengte trøst. Da den var ferdig, var det noe som gjorde at jeg sa til Rune at «du får passe på så hun ikke blir forelsket», sa Kjærsti Evjen Gangsø i Eidsivating lagmannsrett fredag.

Hun karakteriserte seg som samarbeidspartner og venn av Rune Øygard gjennom en tolvårsperiode. Hadde det ikke vært for at mannen hennes, Tor Arne Gangsø, var rådmann i kommunen og at rollene deres tilsa at viss sosial distanse, ville vennskapet trolig vært enda nærere, påpekte hun.

Gangsø anslo at samtalen kunne ha vart opp mot 25 minutter, og fikk inntrykk av at Rune Øygard ikke klarte å avslutte den, men gjentok sine «trøstende og oppbyggelige» svar.

- Han avfeide det jeg sa fullstendig. Det virket ikke som om han forsto at den situasjonen kunne oppstå, og jeg tenkte at det ikke ville være bra for ham hvis det skjedde, sa hun.

Både hun og ektemannen hadde fått inntrykk av at Reidun og Rune Øygard hadde omsorg for jenta, og at det var grunnen til at hun var så mye i hjemmet deres. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.