«Venn» svindlet ungdommer for 30 000 kroner: - Han var flink til mye, og bygget tillit over tid

Foto: Magne Turøy, Bergensavisen (Bergensavisen)

- Vi sto på Flesland klare til avgang, men han dukket aldri opp. Han har svindlet ungdommer for minst 30 000 kroner.

11.01.13 10:40

Det hevder en mann fra Åsane overfor BA. På mandag anmeldte han forholdet til politiet. Den angivelige svindleren skal ha oppgitt at han hadde røtter i Santa Cruz i USA, men han oppga et norsk navn til kontaktene sine i Norge.

FORBANNET
– Jeg kan bekrefte at vi på mandag mottok en anmeldelse av en sak som hos oss er kodet som bedrageri, samt tyveri av et pass, sier politibetjent Steinar Flagtvedt i Bergen Nord politistasjonsdistrikt til BA.

Mannen som hevder tre ungdommer, blant andre hans sønn, ble svindlet, er kraftig forbannet over at noen kan utsette unge mennesker for slikt.

– Hadde han nå vært en narkoman som trengte penger til stoff. Men dette er bare beregnende svindel. Jeg tror han har svindlet flere.

Han håper flere ofre vil melde seg når avisen skriver om saken.

– Han var flink til mye, og bygget tillit over tid, sier åsabuen, som blant annet fikk hjelp til arbeid på hytten av amerikaneren. Han snakker østlandsdialekt, er 160–165 høy og går med caps.

– Han har til og med vært med hjem og spist middag hos svigermoren min. Det er helt utrolig at det går an, sier mannen til BA.

DUKKET IKKE OPP
Han beskriver mannen som veltalende, velkledd og veldig kunnskapsrik. Han gikk ofte med sportstøy, spesielt når de møttes i hytteomgivelser på Vatnahalsen.

Amerikaneren skal ha tatt imot penger fra ungdommene, penger som skulle gå til en skiferie i USA.

– Det viste seg jo at det bare var tull. På torsdag, da de skulle reise, dukket han ikke opp, forteller han. Ungdommenen kom seg likevel av gårde på tirsdag.

– Jeg vil si at han var en venn. Sett i ettertid burde vi skjønt at noe ikke stemte. Han ville aldri være med på bilder, og han betalte alltid kontant, sier mannen.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag