Vennene fikk sjokk

Klaus Sandvik (26) har venner, men han har også kjent seg ensom. Film er lidenskapen hans. Det gjelder også for gutta i kameratflokken. Det de ikke vet er at Klaus i flere år har laget videodagbok.

27.08.04 08:37

Han har nakent og helt ærlig lagt ut alt om seg selv på film. En maidag i år skjer det noe dramatisk i livet til Klaus. Han snur, han må begynne helt på nytt, helt på scratch. Han blir kristen på et møte. Klaus bestemmer seg for å vise videodagboken om seg selv til kameratflokken.

Var overlykkelig

- Jeg våknet grytidlig morgenen etter møtet. Jeg var lysvåken og det første jeg husker var at jeg våknet med et smil. Jeg var overlykkelig. Og så begynte tårene. Det fosset. Så nå er jeg kristen rett og slett. Jeg tror på Gud og jeg ber hver dag. Det er litt rart å si det, sier Klaus.

- Vi har ikke sett Klaus gråte en eneste gang, før var han vanskelig å komme innpå. Nå virker det som han har bedre selvtillit. Det er et sjokk at han er blitt kristen. Han har grenset til å være antikristen og tatt avstand fra alt som har med religion og tro å gjøre, sier en av Klaus sine kamerater.

Engstelige kamerater

Kameratene skal få se filmen om Klaus. De er litt engstelige.

- Jeg er redd for at det skal bli for intimt, at jeg skal miste noe av synet på ham, sier Frode Johansen.

Klaus snurrer film. Han reflekterer over snuoperasjonen og over hvorfor han gråter så mye.

- Er det bare jeg som er svak og sier ja til alt. Bare fordi jeg har noen venner som er kristne så skal jeg være kristen også. Eller er Gud der for meg og? undrer Klaus.

Møt Klaus i samtale med Egil Svartdahl. Se historien hans som han filmet selv, og se vennenes reaksjoner på filmen i søndagens Søndagsåpent.

TV 2 søndag 29. august 2004 kl. 17.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag