Venninne: Linn ville stanse sex-tilnærmelsene hans

Her er den siktede politimannen og Linn Madelen Bråthen på vei mot Breviksbrua.

Her er den siktede politimannen og Linn Madelen Bråthen på vei mot Breviksbrua.

Linn Madelen Bråthen syntes de stadig mer direkte seksuelle tilnærmelser fra den nå tiltalte 42-åringen var ekle, ifølge en nær venninne.

– Hun ville konfrontere ham, sa en annen i retten.

- Vennskapet ødelagt

– Hun sa hun syntes vennskapet med ham var blitt ødelagt fordi det kom så mange seksuelle tilnærmelser, sa vitnet Erle Tuft (34) da hun vitnet i Nedre Telemark tingrett onsdag morgen.

Les også:

Tuft har vært venninne med jevnaldrende Linn Madelen Bråthen siden de to var i seksårsalderen, opp gjennom skolegangen til voksen alder. 34-åringen gjenfortalte flere eksempler på historier fra Bråthen om hvordan den nå tiltalte 42 år gamle ekspolitimannen kom med eksplisitte, direkte tilnærmelser på SMS, chat og ansiktet til ansiktet, samt egne observasjoner av hvordan venninnen slet med dette.

- Ekkelt

– Hun fortalte aldri at det hadde vært seksuell kontakt mellom de to. Det var ikke noe samtaletema oss imellom, sa hun.

– De begynte som venner, men de siste årene hadde det blitt verre helt fram til i fjor sommer, da hun sa det var blitt ekkelt, sa venninnen.

- Ville skåne samboeren

Venninnen Therese Rørholt sa da hun ga retten sitt vitneprov, at Linn hadde planer om å konfrontere 42-åringen for å få ham til å slutte med tilnærmelsene.

– Hun sa hun ville skåne sin samboer og kona til tiltalte, og derfor konfrontere ham på tomannshånd først. Men hvis han ikke etterkom ønsket om å stoppe tilnærmingene, så ville hun gå videre med det, sa Rørholt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.