*Nettavisen* Nyheter.

Venninnene tror ikke Sigrid sendte sms-en

Foto: Privat / NTB scanpix

- Hun uttrykker seg ikke på den måten, sier vennene.

11.08.12 08:00

En av de få sporene politiet sitter med etter savnede Sigrid Giskegjerne Schjetne (16), er en sms som ble sendt fra hennes mobiltelefon klokken 00.15 natt til søndag. Det var det siste livstegnet fra henne.

I sms-en sto det «chiller'n hjemme», og meldingen ble sendt til en venninne som hun tekstet med mens hun gikk hjem.

Venninnene til Sigrid tror imidlertid ikke at det er 16-åringen selv som skrev meldingen. TV 2 har snakket med flere av hennes venninner, og de mener det er en gjerningsmann som har skrevet sms-en.

- Det er ikke en normal måte for henne å uttrykke seg på, sier de til tv-kanalen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter at de har fått den samme informasjonen. Det jobbes nå intenst med å finne ut av hvem som sendte sms-en.

DNA-treff på sokk
Det har snart gått seks dager siden Sigrid forsvant like ved sitt hjem på Østensjø i Oslo, og politiet etterforsker forsvinningen fortsatt for fullt.

- Vi jobber fremdeles med det for øye at vi skal finne Sigrid i live. Derfor pågår etterforskningen for full styrke gjennom helgen. Foreløpig har verken tips eller annen informasjon bragt oss videre i sakene. Bilførerne har fortsatt ikke meldt seg, sa Rohde på en pressekonferansen fredag ettermiddag.

Politiet har fått inn over 1000 tips i saken.

De to bilførerne som etterlyses er sjåføren av en sølgrå Golf som kjørte i Låveveien, og sjåføren av bilen som sto parkert med lysene på ved Østensjø Kanvas-barnehage ved 00.15-tiden. Politiet har også fått svar på analyser av sokkene som ble funnet.

- Vedrørende sokken som er funnet ved barnehagen ved Låveveien, så er den Sigrids. Det var ventet. Den andre sokken, funnet ved Skullerud, er ikke det ikke DNA-spor på. Ut fra andre opplysninger i saken så anntar vi at den ikke tilhørte Sigrid, sa Rohde på fredagens pressekonferanse.

Ventet 1500 i helgen
Politiet har trappet ned selve søket etter 16-åringen, men de frivillige fortsetter letingen i helgen.

Fredag kveld møtte det opp om lag 200 personer ved Østensjø skole for å gjøre en innsats, og lørdag er det ifølge NRK ventet at over 1000 frivillige vil møte opp for å lete.

Når det gjelder innsyn i Sigrids Facebook-profil, har politiet nå skrevet en rettsanmodning som går tjenestevei videre ned til USA.

- Politiet har fortsatt ikke fått tilgang til kontoen. Facebook har selv lest og anslått hva som er relevant, men det er ikke nok. Det er ingen som ikke sitter tett på etterforskningen som kan vurdere hva som er relevant for saken, sa Rohde.

- Det kan være personer som er tidligere straffedømt og såkalte stalkere, informasjon som Facebook ikke har tilgang til, la hun til.

Politiet ber om tips i saken. Tips kan ringes inn på politiets tipsnummer 22 66 96 00. Har du informasjon til Nettavisen, send mail til vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.