Gå til sidens hovedinnhold

Vennskap fylt av motsetninger

Norsk-pakistanske Athar Akram (23) er gifteklar og åpen for et arrangert ekteskap. Kameraten Dagfinn Bakkeløkken Kristensen (23) er mye sammen med kjæresten han tror Gud har plukket ut til ham.

Muslimen og adventisten er kamerater, men uenige om hvordan man best kan finne sin livsledsager.

- Jeg er norsk, pakistansk, araber og koreaner. Norsk fordi jeg har vokst opp i Norge, pakistansk fordi foreldrene min kommer derfra, araber fordi det kalles de som kommer fra Haugesund og koreaner fordi jeg tror på Koranen, sier norsk-pakistanske Athar Akram.

Kjærlighet unødvendig
- For meg er det ikke et krav at kjærligheten er tilstede før ekteskapet, mener Athar.

- Jeg synes det er dumt å gå inn i et ekteskap uten å vite at dette er en person jeg vil falle for og bli forelska i, protesterer Dagfinn.

Mange blir kanskje overrasket over at norsk-pakistanske Athar Akram ser ut som en ung utgave av Osama bin Laden og snakker perfekt Haugesund-dialekt. Athar anla skjegg rett før 11. september, fordi Koranen anbefaler skjegg for troende muslimske menn. Nå leter han etter en muslimsk jente med norsk oppvekst, som bærer slør som sin måte å vise at hun tar troen alvorlig.

Islam er en livsstil
- For meg er det veldig viktig at hun jeg kommer til å gifte meg med er en oppriktig praktiserende muslim, for Islam er ikke bare en religion. Islam er en livsstil, for det gjennomsyrer absolutt alt i dagliglivet, forklarer Athar.

Vi blir med kameratene på fredagsbønnen i moskeen til World Islamic Mission i Oslo, der Athar demonstrerer bønnestillinger og renselsesritualene muslimer må gjennom før bønnen. I programmet drar også Dagfinn og Athar på en helt spesiell gudstjeneste i Dagfinns adventistsmenighet, som feirer sin helligdag på lørdag.

Vi får også se Athar når han leder en demonstrasjon mot Israel, og blir med på besøk hos en pakistansk storfamilie, der sønnen i huset hevder han er lykkelig gift i et arrangert ekteskap.

På TV 2 tirsdag 30. november 2004 kl. 18.00.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget