RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre anser slaget om ostetollen for tapt

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Venstre har vært kraftig imot ostetollen som de rødgrønne innførte forrige høst. Men partiet tror nå kampen for å fjerne tollen er tapt.

Sammen med Høyre og Frp var Venstre blant dem som reagerte sterkt på innføringen av prosenttoll på en del ost- og kjøttprodukter i fjor, skriver Nationen.

Venstre har også vært offensiv på vegne av de borgerlige og nærmest erklært at en borgerlig regjering vil fjerne tollen etter valget. Nestleder Ola Elvestuen sa i sommer i klartekst til NTB at ostetollen «skal reverseres av en borgerlig regjering».

Nå har imidlertid tonen blitt noe spakere.

- Nå har jeg sittet i sonderingene, og vi har et dokument som har to setninger om landbruk. På bakgrunn av det som står i samarbeidsdokumentet, og sonderingene, har jeg forventninger om at det ikke blir satt i gang et arbeid med å reversere ostetollen, sier nestleder Terje Breivik i Venstre til Nationen.

Samarbeidsavtalen med de fire nevner ikke ostetollen med et eneste ord, men det fjerde borgerlige partiet, KrF, har hele tiden vært for skjerpelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere