Gå til sidens hovedinnhold

Venstre foreslår "kunnskapsoase" på Sogn

Venstre vil etablere Berg videregående skole på tomta til Sogn vgs, i et kunnskapssamarbeid med universitetet.

SOGN: – Universitetet trenger mer plass og vi trenger en ny videregående skole. Ved å flytte dagens Berg vgs frigjør vi dessuten lokaler til en ny grunnskole vest i Nordre Aker, som er under utredning, sier Ola Elvestuen (V), leder av bystyrets byutviklingskomité.

LES OGSÅ: Nordre Aker-skolene fulle i 2013 og Mulighet for at Berg blir ny barneskole

Synergieffekt

I 2013 flytter Sogn vgs. fra lokalene i Sognsveien 80, til moderne lokaler i den nye yrkesskolen på Risløkka, som har fått navnet Kuben videregående skole. Det er foreløpig uklart hva som skal skje med den gamle Sogn vgs.-tomta. Både bolig- og næringsformål er foreslått, men også studentboliger, universitet og andre utdanningsinstitusjoner har uttrykt interesse.

– Ny videregående skole på Sogn vil være naturlig å samlokalisere med universitetet. Det vil åpne for en synergieffekt mellom skolen og forskningsmiljøene. Vi får et samarbeid mellom grunnutdanning, forskning og næringsliv. Det tilfører den videregående opplæringen noe ekstra. Se bare på Ullern vgs. som flytter inn i nye lokaler i 2013 sammen med Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark (OCCI), sier Elvestuen.

Viktig tomt

– Når denne store tomta frigjøres er det viktig at vi tar vare på den. Det er ikke mange store tomter igjen i bydelen, sier Venstres 1. kandidat til bydelsutvalget, Erik Skei.

– Samtidig er behovet for barneskoleplasser i Tåsen-/Ullevål-området prekært. En barneskole vil lett kunne ta i bruk dagens Berg-lokaler.

Mulighetsstudien for den 56 mål store Sogn-tomten har i vinter vært på høring. Venstre mener tomten er essensiell for helheten i den videre utviklingen av Sogn-/Ullevål-området, og er derfor uenig i at den skal selges til høystbydende for å sikre kommunen inntekter, slik daværende byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen (H) fremholdt da Sogn ble vedtatt relokalisert.

– Vi trenger en så viktig tomt selv, og jeg er sikker på at kommunen kommer til enighet med staten, som driver universitetet. Men dette er en stor tomt, og plasseringen gjør det naturlig å se på å innpasse studentboliger her også, samt videreføring av Sogn bad, sier Elvestuen.

Mange meninger om den fremtidige bruken av Sogn-tomta:

Ungdomsrådet: Ønsker ungdomstilbud når Sogn vgs flytter

– Bygg kulturhus på Sogn

SU vil sikre studentboliger på Sogn

Sognsveien 80 – Mulighetenes tomt

Politihøyskolen til Sogn?

Fortsatt svømmehall på Sogn bad?

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter