RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre-frykt i Høyre

Foto: Høyres nettsider
Sist oppdatert:
- Å stemme Venstre av taktiske grunner er en risikosport som svekker Høyre, er beskjeden til partimedlemmene.

Tidligere denne uka gikk Høyre-ordfører Herman Friele i Bergen langt i å be Høyrevelgere vurdere å stemme Venstre. - Det er viktigere for landet at vi får en fortsatt borgerlig regjering enn at Høyre får tre representanter fra Hordaland, sa Friele til ibergen.no.

Slike uttalelser blir dårlig mottatt i partiapparatet.

- Det Friele her sier, blir feil, sier byrådsleder Monica Mæland til ibergen.no.

- Høyrevelgere som vil stemme Venstre for å sikre borgerlig regjering, tar feil. Det eneste som betyr noe for oss i Høyre, er kjøttvekten. Jo flere som stemmer på Høyre, jo sterkere blir partiet, fortsetter hun.

- Grunnlaget svekkes
Uttalelsene fra Friele og spekulasjonene som har oppstått om at høyrevelgere vil stemme Høyre for å sikre Venstre-mandat i Hordaland, skremmer Høyre-ledelsen i Bergen.

I en epost sendt ut til partimedlemmer i Bergen i går, blir det innstendig oppfordret til å stemme Høyre.

«Dette er så absolutt en "risikosport" ingen nå bør gå inn på. Venstre ser ut til å klare jobben på egenhånd, og har stemmer til overs. Å la være å stemme Høyre svekker bare Høyre, og dermed grunnlaget for en borgerlig regjering! Den som stemmer taktisk ender som oftest opp med noe annet enn det man ønsker seg. Kun en stemme til Høyre er en garanti for Høyre politikk og en sterkest mulig borgerlig regjering etter valget.», heter det i mailen Høyre-medlemmene fikk i går.

Mail fra ledelsen
Også fra sentralt hold har partiet sendt ut en oppfordring til sine medlemmer om å la partiet få stemmene selv.

«Vi hører at en del Høyre-folk vil stemme taktisk for å hjelpe Venstre over sperregrensen. Det er unødvendig nå», heter det i en epost Høyre-medlemmer i går mottok fra kampanjesjef Nordan Helland i Høyres Hovedorganisasjon.

Overfor ibergen.no avviser Helland at frykt for konsekvensene av slik taktisk stemming er årsaken til at de sendte ut mailen.

- Venstre er nå i fin flyt og klarer sperregrensen godt ved egne krefter, sier Helland.

- Høyre-velgerne må tenke på at et sterkt Høyre er den beste garantien for at vi får gjennomslag for vår politikk, sier Helland.

ibergen.no vet at Bergensordfør Herman Frieles utspill tildigere i uka ikke ble godt mottatt i deler av partiet. Helland vil imidlertid ikke svare på om Friele burde holdt munn.

- Det synes jeg Friele bør svare på selv, er det knappe svaret fra Helland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere