*Nettavisen* Nyheter.

Arild Rønsen

Venstre i rollen som keiseren uten klær

Carl-Erik Grimstad har en lang vei å gå for å få gjennomført Rusreformen.

CARL-ERIK GRIMSTAD: Mener Rusreformen så å si er vedtatt, mens alle andre kan se at så ikke er tilfelle. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Carl-Erik Grimstad mener jeg bedriver standup-komikk. Han bør ta seg en titt i speilet.

I går publiserte jeg en artikkel om Venstre og narkotikapolitikken, nærmere bestemt rusreformen. Den har falt Venstres helsepolitiske talsperson Carl-Erik Grimstad tungt for brystet.

Når han beskylder meg for å drive dårlig standup-komikk, og at jeg antageligvis ikke hadde stått opp så tidlig som klokka 10 en søndag morgen, tar jeg det med lett hjerte. Hvis jeg fulgte mine vaner, så jeg sport på tv søndag morgen, samtidig som jeg løste søndagskryssordet i Aftenposten.

Les også: Carl-Erik Grimstads narkotikapolitiske mageplask

Grimstad henviser til Granavolden-erklæringa. Greit nok - men problemet er jo at KrF og Frp nå gjør alt som står i deres makt for å uthule innholdet i denne teksten. Hvis Høyres talsperson i saken, Sveinung Stensland, har nyansert uttalelsene jeg refererte til - som kom i riksradio - er det vel og bra.

Men dette viser jo med all mulig tydelighet at det er full splittelse om dette spørsmålet i regjeringa Solberg. Kanskje har Stensland fått en oppstrammer av helseminister Høie? Hva Høyre i sluttenden kommer til å mene, er i det blå.

Og det blir virkelig standup-komikk av elendig Latter-standard når Grimstad forsøker å innbille oss at denne saken nærmest er ferdigbehandla.

Jeg støtter hovedlinjene i forslaget fra Rusreformutvalget, og hadde kanskje ment de burde gått enda lenger i spørsmålet om avkriminalisering av narkotika til eget bruk. I sak er jeg altså helt på linje med Grimstad og hans parti.

Les Grimstads svar til Rønsen her: - Vi er ikke alene

Det hjelper bare så lite, når bremseklossene i den regjeringa Venstre sitter i mener noe helt annet. Om jeg skal våge meg på et tips, tror jeg Frp kommer til å vinne begge de store slagene denne våren - det om Rusreformen, og det om iskanten.

Eller kanskje Siv Jensen tilbyr en byttehandel - et ja til en moderat utgave av Rusreformen, mot at iskanten flyttes nordover i takt med klimaendringene?

Da er jeg i tilfelle nysgjerrig på hvem Grimstad mener «må gå ut av regjeringa».

Grimstad mener jeg forsøker å gjøre meg morsom på de rusavhengiges vegne. Så er ikke tilfelle. Jeg er en varm tilhenger av en mer human narkotikapolitikk.

Men det er faktisk mulig å se komikken i at han ber meg skrive på tavla: «Venstre står ikke alene om denne reformen. En rusreform kommer til å bli vedtatt i denne stortingsperioden, og det ser jeg fram til!».

Jeg er ikke i tvil om at det vil bli vedtatt «en rusreform». Om den blir sånn som Venstre vil ha den, er imidlertid et helt åpent spørsmål.

Og da blir det litt tullete å late som om saken er i boks.

Les også: Vil avkriminalisere alle rusmidler og strippe politiet for fullmakter: – Ikke en legalisering

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag