RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre ingen garantist mot oljeleting i Lofoten

Oslo (NTB-Hilde C. Kristiansen): Venstre snur og vil ikke lenger være garantist mot å åpne for oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Ved de to siste stortingsvalgene har Venstre vært en garantist mot oljeutvinning i de sårbare områdene. Tidligere partileder Lars Sponheim sa senest i 2009 at Venstre ikke ville sitte i en regjering som åpner for utvinning. Nå sier dagens partileder Trine Skei Grande at hun ikke vil være noen garantist mot utbygging.

- Vi stilte mange absolutter og garantier i forrige valg, uten at velgerne lot seg imponere av det. Den eneste garantien som kan gi et varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er et stort Venstre. Det er derfor vi stiller til valg, og så ber vi om velgernes tillit for å få det til, sier Grande.

Hun håper at dagens stortingsgruppe på to representanter blir vesentlig større etter valget neste høst. Om det blir et stort eller lite Venstre vil påvirke en eventuell ny borgerlig regjering.

- Jeg er helt sikker på at våre eventuelle samarbeidspartnere vet hvor viktig Lofoten og Vesterålen er for Venstre. Dette står helt øverst på blokka over saker vi ønsker å få gjennomslag for etter valget, sier Grande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere