Gå til sidens hovedinnhold

Venstre krever investeringsselskap for jernbane

Oslo (NTB): - Få på plass et investeringsselskap for jernbanen etter mønster av veiselskapet regjeringen vil opprette for å få fart på veibyggingen, er Venstre-leder Trine Skei Grandes utfordring til den nye samferdselsministeren.

Utfordringen til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) kom helt på tampen av Venstre-lederens tale under partiets landskonferanse i Oslo i helgen.

- Dette er ikke omkamp på noe fra regjeringssonderingene, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

Hun sier Venstre mener etableringen av et investeringsselskap for jernbanen var en av manglene som heftet ved regjeringserklæringen.

- Vi må både ha større langsiktighet i utbyggingen av jernbane og bygge jernbane raskere enn nå. Et investeringsselskap for jernbanen vil bidra til det, sier Venstres medlem av transportkomiteen, Abid Q. Raja til NTB.

Spørsmålet om å bygge jernbane for private penger, for eksempel introdusere en obligasjonsmodell, er spørsmål Venstre vil vurdere nærmere under oppfølgingen av saken i Stortinget, sier Raja. Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at dette kan være én av flere modeller. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre