RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre legger fram 15 budsjettkrav


Arbeids- og sosialpolitisk talsmann Sveinung Rotevatn i Venstre.
Arbeids- og sosialpolitisk talsmann Sveinung Rotevatn i Venstre. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Venstre legger fram en liste med 15 krav allerede før regjeringen har startet høstens budsjettforhandlinger. Partiet krever handling for å møte nedturen i oljesektoren.

– Vi har høye forventninger til budsjettet og vi har 15 tiltak som vi mener må komme på plass, sier arbeids- og sosialpolitisk talsmann Sveinung Rotevatn i Venstre til Dagens Næringsliv.

Partiet krever at regjeringen bruker 2,5 milliarder kroner på de 15 tiltakene for å snu nedturen i oljesektoren.

– Det som er behovet nå, er en grønn investeringspakke. Situasjonen Norge er i viser hvor farlig det er å gjøre seg veldig avhengig av prisen på en enkelt råvare. Det gjør økonomien vår sårbar, men nå har vi en god sjanse til å gjennomføre en riktig omstilling, sier Rotevatn.

Blant de andre forslagene i Venstres milliardpakke heter det at miljøavgifter må økes, og at tiltak må siktes inn på økte investeringer innen samferdsel og på å bygge grønn infrastruktur. Dette vil bidra til omstilling i økonomien, mener partiet.

Rotevatn trekker også fram skattefradrag for enøktiltak i egen bolig og skattelette til bedrifter i oppstartsfasen som viktige tiltak. Den største delen av de 2,5 milliarder kronene vil Venstre bruke på å bygge ferdig kollektivsatsingen og de planlagte gang- og sykkelveiene i og rundt landets største byer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere