Venstre lover fem milliardløfter

Foto: Johansen, Erik (Scanpix)

Som nyvalgt Venstre-leder lover Trine Skei Grande fem milliardløfter.

- Hvert år de kommende årene skal vi prioritere en milliard kroner mer til lærere, forskning, selvstendige næringsdrivende, jernbane og fattigdom, sa Trine Skei Grande til Venstres landsmøte lørdag.

- I tillegg kommer et kraftfullt grønt skatteskifte. Og det skal vi gjøre med omprioriteringer, la hun til og poengterte at Venstre dermed ikke skal bruke flere oljemilliarder enn regjeringen.

Satser på lærere
Trine Skei Grande la vekt på at den beste investeringen er framtiden er skolen.

- Og nøkkelen til en bedre skole er bedre og mer motiverte lærere. Derfor er investering i læreren Venstres viktigste skolesak. Ikke flere lovpålagte bananer. Ikke flere timer med lærere som ikke fins. Ikke mer papirarbeid. Men bedre lærere og bedre arbeidsvilkår, sa hun.

Hun hevdet at det bare er Venstre som tenker og handler prinsipielt i klima- og miljøpolitikken.

- Alle de andre partiene er for dette helt til det får noen konsekvenser for folk, sa hun og konkluderte med at Arbeiderpartiet er bremseklossen i regjeringen.

- Å, det må være flaut å være SV, la hun til.

Rollen som ombud
- Jeg vil at Venstre skal gjenreise rollen som folkevalgt og ombud. Vår jobb er å lage politikk for hverdagens mennesker. Vi lever i et samfunn som blir mer og mer vanskelig å finne fram i. Du må ha mye guts og energi om du skal få hjelp av systemene våre, sa hun i talen sin.

- Jeg brenner for den sosiale liberalismen. Jeg er overbevist om at det er behov for et sterkt liberalt parti både på Stortinget og i regjeringen. Det er behov for et stridslystent parti som våger å sparke mot både høye og venstre, og som er fritt for bindinger og særinteresser. Det er behov for et parti som tar opp kampen for de menneskene som har det aller dårligst, sa Trine Skei Grande.

Hun lovet å bygge Venstre som det mest radikale borgerlige partiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag