På en meningsmåling utført av Respons analyse for VG faller venstre tilbake og får en oppslutning på 1,9 prosent og ingen mandater på Stortinget. Respons analyse har ikke målt partiet så lavt siden 2005, skriver VG.

– Venstre er et spesielt parti, fordi de tradisjonelt har hatt ganske lav lojalitet, men likevel klart å hente en del velgere fra andre partier. Det gjør de ikke denne gangen, sier Idar Eidset i Respons analyse til VG.

– De har en nesten historisk lav lojalitet. De er på 26 prosent. Det vil si at bare én av fire velgere som stemte på Venstre i 2017 vil stemme på Venstre nå.

- Slett ikke fornøyd

Terje Breivik, parlamentarisk leder i Venstre, skriver til avisen at han tror andre saker den siste tiden har tatt oppmerksomhet fra partiets politikk.

– Dette er et nivå vi slett ikke er fornøyde med. Vi har lagt bak oss en tid hvor andre saker har tatt oppmerksomheten bort fra politikken, det har nok påvirket en del Venstre-velgere, skriver Terje Breivik, parlamentarisk leder i Venstre, til VG om målingen.

Han skriver til avisen at alle sentrale Venstre-politikere i regjering og på Stortinget er i gang med å reise rundt i landet for å snakke Venstre-saker.

Krf og Frp frem

Høyre går noe tilbake på målingen, mens Frp og KrF går frem. KrF havner rett over sperregrensen med en oppslutning på 4,1 på målingen og har gått frem 1,1 siden forrige måling. Frp går mest frem, med 2,9 prosentpoeng og får en oppslutning på 13.

For de øvrige partiene er den prosentvise oppslutningen som følger: AP 28,2 (+2,6), Høyre 21,6 (-0,8), Sp 12,5 (3,1), SV 8,4 (+0,8), MDG 4,4 (+0,5), Rødt 3,9 (-0,8) og andre 2 (-0,8).