Venstre-politiker ble nektet å tale fordi han er mann

Kvinnegruppe satte ned foten:

NEKTES Å TALE: Venstre-politiker Jan Erik Søndeland får ikke tale under en abortdemonstrasjon, fordi han er mann.

NEKTES Å TALE: Venstre-politiker Jan Erik Søndeland får ikke tale under en abortdemonstrasjon, fordi han er mann. Foto: Jo Straube (Venstre/Flickr)

Kvinnegruppen Ottar nektet Jan Erik Søndeland å tale under en abortdemonstrasjon i Stavanger på lørdag.

17.11.18 18:05

– Kvinnegruppen Ottar sier at jeg ikke får gå på talerstolen. Grunnen til det er at jeg er mann, fortalte Venstre-politikeren til NRK på fredag.

I utgangspunktet skulle en kvinnelig partikollega tale under abortdemonstrasjonen på lørdag i Stavanger, men så ble hun syk.

Les også: – Erna, hvordan våger du!

Byen var en av 33 forskjellige steder i Norge, hvor det ble arrangert demonstrasjoner på lørdag, etter at statsminister Erna Solberg har varslet om at det kan bli endringer i abortloven.

Les også: Aborthardkjør mot Solberg i spørretimen

I HARDT VÆR: Tusenvis over hele landet demonstrerte på lørdag mot Erna Solberg sitt abortutspill. Foto: (NTB scanpix)

Søndeland, som er Venstres ordførerkandidat i Stavanger, trodde da at han skulle ta over for å holde appellen, men kvinnegruppen Ottar satte ned foten.

Les også: Susanne Kaluza går hardt ut mot Erna Solberg: - Staten skal ikke tvinge kvinner til å føde barn de ikke ønsker

Organisasjonssekretær Asta Beate Haaland sa til allmennkringkasteren, at «det er typisk at kvinner må vike for menn». Hun nevnte videre at dette skjer altfor ofte i saker med stor oppmerksomhet.

Rister på hodet

Søndeland var på sin side sterkt uenig med Haaland. Venstre-politikeren uttalte at han ikke trodde slikt kunne skje i 2018, men uansett hvor uenig Søndeland var med kvinnegruppen, så kommer han ingen vei.


- Denne dagen er det faktisk kvinnene som skal få lov å holde appellene. Det er kvinners kropp og våre liv det handler om. Dermed er det kvinnene som skal tale, fastslo Randi Mobekk i Kvinnegruppen Ottar til NRK.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.