Kommune- og fylkestingspolitiker Sanna Sarromaa (V) i Oppland trekker seg etter å ha mottatt mye hets etter å ha skrevet i et referat at en andreklassing med downs-syndrom og med spesielle behov på Lillehammer, ikke har noe i en vanlig klasse å gjøre, skriver NRK.

Onsdag tok Dagsrevyen opp saken, der hun sto fast ved sine uttalelser.

- I natt har jeg mottatt utallige meldinger om hvordan jeg bør brenne i helvete, skriver Sarromaa på sin Facebook-side torsdag.

- Jeg har fått nok dritt
Der forteller hun at hun nå har fått nok, og trekker seg fra politikken.

- Jeg står på 2. plass på Lillehammer Venstres liste, men kommer til å søke om fritak dersom jeg blir valgt inn. Jeg har fått nok av dritt, skriver Sarromaa.

Venstre-politikeren påpeker at det ikke er synd på henne, men legger til:

- Jeg har bare fått nok. Det er ikke verdt, det er virkelig ikke verdt det, skriver hun på Facebook.

Etter å ha besøkt klassen der eleven går i ti minutter, skrev Sarromaa i referatet til sine partikolleger at han hadde ingen pedagogisk eller faglig nytte av å være i klasserommet og at han lager lyder og burde være i et eget rom, ifølge NRK.

- Lekket et internt referat
I Facebook-innlegget forteller hun at det var hennes motstandere som lekket det interne referatet.

- I serien hvordan få kvinner til å engasjere seg i politikken og hvordan knekke en kvinnelig politiker: Mine motstandere lekket et internt referat som jeg hadde skrevet til mine få politikerkollegaer i Lillehammer Venstre til NRK. NRK laget en sak og jeg ble grillet og kjørt for alt det er verdt, skriver hun.


Sarromaa skriver videre at referatet var skrevet «i hui og hast», og at hun ikke hadde noen anelse om at det ville havne i Dagsrevyen.

- Jeg stilte spørsmålstegn ved inkluderingen av en funksjonshemmet gutt på Vingar skole. Jeg mente, og mener fortsatt, at inkludering må ha et pedagogisk innhold og et pedagogisk fellesskap. Man kan være fysisk til stede, men samtidig ekskludert. At man sitter og driver på med sitt er ikke inkludering. Dette gjør meg ikke til et monster, skriver hun, og legger til:

- Dette landet har en kvinnelig politiker mindre. Jeg orker ikke mer.

- Sier noe om menneskesynet
Utspillet hennes har skapt skarpe reaksjoner, blant annet fra rektoren ved Vingar skole.

- Jeg synes dette sier noe om menneskesynet. Dette reagerer jeg på, sier rektor Ketil Elvevold til NRK onsdag.

Læreren til eleven tar også avstand fra kritikken.