Gå til sidens hovedinnhold

Venstre: - Regjeringen har gått tom for ideer

Oslo (NTB): Venstre er ikke imponert over regjeringens forslag til revidert statsbudsjett. - Budsjettet vitner om en trøtt regjering som har gått tom for ideer og som trenger avløsing, sier Borghild Tenden.

Stortingsrepresentanten, som også er finanspolitisk talskvinne, mener at det reviderte statsbudsjettet viser liten vilje hos regjeringen til å ta Norge videre.

- Vi ser tydelig at denne regjeringen ikke ønsker å prioritere kunnskap, sier Tenden og viser til at forskningsbudsjettet kuttes, at basisbevilgningene til universiteter og høyskoler ikke økes, og at det ikke legges på bordet flere midler til nye stipendiatstillinger.

- Det er fortsatt 9.000 ufaglærte i norsk skole. Med regjeringens tempo vil det ta neste 35 år før alle norske lærere har fått nødvendig videreutdanning. Likevel finnes det ikke en krone til flere kvalifiserte lærere i dette budsjettet, mener Tenden.

Tenden mener dette var siste sjanse for regjeringen før valget til å vise hva de vil satse på, noe de ikke klarer.

- Jens Stoltenberg har tidligere kommet med løfter om å bedre de sosiale rettighetene til selvstendig næringsdrivende. Det løftet er dessverre ikke innfridd, slår hun fast. (©NTB)

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre