RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre størst på mer enn fem år

Oslo (NTB): Støttepartiet Venstre har den største oppslutningen på fem og et halvt år. Regjeringspartiene står bortimot i ro på en måling som TNS Gallup har utarbeidet for TV 2.

På meningsmålingen får Venstre 6,9 prosent i oppslutning blant folket, noe som er en økning på 1,1 prosent siden november. Dersom det hadde vært valg i dag, ville partiet endt opp med tolv mandater i stedet for ni.

Venstre er nå det fjerde største partiet i landet. Ifølge bakgrunnstallene henter Venstre mange velgere som ikke stemte ved valget, i tillegg til at partiet får støtte fra tidligere Høyre-velgere, samtidig som Venstre selv ikke mister velgere til regjeringspartiene.

Utviklingen er musikk i ørene til partileder Trine Skei Grande.

- Vi er på riktig vei. Vi har valgt en strategi der vi får gjennomslag samtidig som det har blitt lettere å få vist fram våre primærstandpunkt. Velgerne liker tydeligvis det de ser når regjeringen må lene seg inn mot sentrum, sier Skei Grande til TV 2.

Også KrF gjør det bra på målingen. Partiet går fram 0,2 prosentpoeng til 6,4 prosent. Videre går Høyre tilbake 0,3 prosentpoeng i november til 27,8 prosent. Frp kan notere seg en svak framgang opp 0,5 prosentpoeng til 12,9 prosent etter valget. Et valg i dag ville ha gitt Frp fem færre mandater og Høyre fire nye mandater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere