Venstre-topp anmeldt for voldtekt

Foto: Audun Halaas

Trekker seg umiddelbart.

08.02.12 09:13

Nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen (43), er anmeldt for å ha voldtatt en jente fra Rogaland Unge Venstre under forrige helgs årsmøte i Rogaland Venstre, skriver Rogalands Avis.

Det var stor overraskelse da det ble kalt inn til haste-pressekonferanse av Stavanger Venstre på rådhuset tirsdag kveld – uten at det var klart hva som hadde skjedd og hva det skulle omhandle.

Unge Venstre: - Dette er en ufattelig trist sak

Grande: - Gjør alt for å ta vare på jenta

Gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen, talte til oppmøtt presse.

- Skjedd på årsmøtet
Han forklarte at det er levert inn en anmeldelse i dag om en voldtekt som skal ha skjedd under helgens årsmøte i Rogaland Venstre.

- Dette skal ha skjedd under et fylkesarrangement i Suldal natt til søndag, og jeg ble informert kvart på tre natt til søndag, sier Thorbjørnsen.

Hendelsen må ha skjedd mellom klokken 24.00 og 03.00 den natten. Thorbjørnsen forklarer at han sørget for at kvinnen ikke dusjet og at hun kom seg med båten dagen etter, og sendt til voldtektsmottaket i Stavanger.

Det er Helge Solum Larsen, partiets nestleder, som er anmeldt. Han har som følge av dette trukket seg seg fra alle verv i partiet, men ikke i bystyret i Stavanger.

Innlagt
- Dette skulle aldri ha skjedd og jeg er fryktelig lei meg, sier Thorbjørnsen.

Han mener det er naturlig at Solum Larsen fratrer alle sine verv til denne saken er avklart.

Solum Larsen ble innlagt på psykiatrisk avdeling på sykehuset natt til tirsdag og får hjelp, men ble konfrontert med hendelsen søndag morgen. Solum Larsen skal ikke ha erkjent forholdet.

Lørdag kveld skal det ha vært en ordinær festmiddag som en del av fylkesårsmøtet. Arrangementet var slutt i 22.00-23.00-tiden.

- Det er hensyn som er viktigere enn Solum Larsen nå, og det er at kvinnen dette gjelder får den hjelpen hun trenger, sier Thorbjørnsen.

Kvinnen skal være medlem Rogaland Unge Venstre og 17 år gammel. Thorbjørnsen opplyser at hun etter forholdene har det bra, og skal tirsdag kveld være sammen med venner i Unge Venstre. Hun skal ha vært i politiavhør tidligere på dagen.

Var på samme hotellrom

Helge Solum Larsen har siden 2010 vært partiets nestleder. Solum Larsen var leder for Unge Venstre 1994–1997, og har siden 1991 sittet i bystyret i Stavanger.

Thorbjørnsen er klar på at det viktige i denne saken ikke er Venstre og ikke er Helge Solum Larsen, men den 17 år gamle jenta.

- Kvinnen er helt klar på at dette er en voldtekt, men sånn som jeg forstår det, benekter Helge Solum Larsen at det skal ha skjedd, sier Thorbjørnsen.

Han kjenner ikke til annet enn at Solum Larsen skal ha erkjent at han og kvinnen var på samme hotellrom.

Venstre-leder Trine Skei Grande har vært i kontakt med jenta, som har fått en bistandsadvokat. Også Solum Larsen har fått advokathjelp via partiet – Inger Marie Sunde er hans advokat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag