RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre under sperregrensen

Oslo (NTB): Venstre havner under sperregrensen på Dagens Næringslivs partibarometer for juli. Samtidig beholder de rødgrønne stortingsflertallet med knappest mulig margin.

Med en oppslutning på 3,7 prosent har Venstre en tilbakegang på hele 2,7 prosentpoeng siden junimålingen. Det er også det svakeste resultatet partiet noen gang har hatt på målingene utført av Sentio.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti med en oppslutning på 34,7 prosent (+1,0), mens Frp følger på andreplass med 29,1 prosent (+3,0).

Målingen gir den rødgrønne regjeringen akkurat 85 mandater og flertall på Stortinget. Konstellasjonen Høyre/Frp gir 73 mandater. Arbeiderpartiet alene kaprer 63 mandater, mens en borgerlig mindretallsregjering uten Frp kun ville kapret 32 mandater.

Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, mener resultatene viser at årets valgkamp blir «uhyre jevn».

- De to blokkene veksler mellom å ha flertall på hver måling. Men det er selvsagt alltid hyggelig med gode målinger, og jeg tar dette som en motivasjon til å stå på videre, sier Johansen.

Resultatene for de øvrige partiene (med endringer siden juni i parentes):

Høyre 12,5 (+0,4), KrF 5,2 (-0,8), Sp 5,1 (-0,8), SV 7,8 (+1,0), Rødt 1,8 (+0,1), Andre 0,7 (-1,0). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere