RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre valgte Vollvik

Foto: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
Partileder Lars Sponheim i Venstre sparket i gang valgkampen i Bergen i dag og han valgte et sted han var sikker på å få mediedekning. Hos Idar Vollvik og Chess.

- Om jeg er venstremann eller ikke det vil jeg ikke si til noen, sa en uvanlig tilbakeholden gründer etter å ha vist landbruksminister Lars Sponheim og pressen rundt i Chess sine lokaler.

- Men at Venstre er det partiet som har det beste programmet for gründere, det mener jeg bestemt.

Og Lars Sponheim ville nettopp snakke om gründerne og deres vanskelige situasjon. Han vil gjerne fjerne en tredjedel av skjemaveldet på de neste fire årene hvis han får fortsette i regjering.

- Dette er kanskje det viktigste vi foretar oss. Å legge til rette for at det lettere skal kunne skapes næringsvirksomhet. Vi må få bukt med dobbeltrapportering. Små bedrifter bruker ufordholdsmessig mye tid på å rapportere ting inn til staten. Han vil også sidestille selvstendig næringsdrivende med lønnsmottakere når det gjelder trygderettigheter.

Hvis Vollvik fikk viljen sin ville han sørge for at ingen fikk monopolmakt, at det ble lagt til rette for at det skulle konkurreres på lik linje.

- Bor det en liten politiker i magen på Chess-gründeren?

- Jeg har tidligere sagt på flåsete vis at dersom det hadde vært presidentvalg i Norge ville jeg muligens ha stilt opp. En skal aldri si aldri og alltid si alltid, men jeg tror ikke det er som politiker jeg vil kunne bidra mest.

Med seg fra Nettavisen fikk Sponheim en god nyhet inn i valgkampen. I Hordaland har 9 prosent av dem som har tatt Nettavisens partitest fått til svar at de bør stemme Venstre.

Hordaland er partiets viktigste fylke. Det er her partilederen er på valg, et valg han pr. i dag vil tape i følge meningsmålingene. Det vil også kunne bli avgjørende for valgutfallet. Uten Venstre i Stortinget er forutsetningen for et borgerlig flertall høyst sannsynlig borte.

- Da vil vi få den rødeste regjering vi noen gang har hatt i dette landet, slår Lars Sponheim fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere