Gå til sidens hovedinnhold

Venstre-velgere liker Arbeiderpartiet bedre enn KrF

Mens Venstres velgere liker Arbeiderpartiet bedre enn Kristelig Folkeparti, foretrekker KrFs velgere Senterpartiet.

Blant Venstre-velgere er det et flertall som sier de misliker KrF, mens 29 prosent liker partiet. Det viser resultater fra Norsk medborgerpanel som Bergens Tidende har fått tilgang til.

Sympatibarometeret viser også at langt flere KrF-velgere foretrekker Sp over Venstre. 53 prosent sier de liker Sp, som er en fremgang på 9 prosentpoeng siden valget i 2013.

Motsetningene mellom Venstre og KrF var på sitt høyeste i 2014 da debatten om reservasjonsrett gikk for fullt, skriver Aftenposten.

- Jeg er ikke overrasket, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til avisen. Han mener Venstre nå utfordrer hans parti i verdispørsmål.

Norsk medborgerpanel har fulgt flere tusen nordmenn i fire år. Ikke bare spør de deltakerne i undersøkelsen om hva de stemte, men også hva de til enhver tid synes om de andre stortingspartiene.

- Vi er gode allierte og har i det store og hele felles glede og nytte av samarbeidet. Så vil det selvsagt være forskjeller i en del verdispørsmål. Men vi har nok en jobb å gjøre for å få vist fram alt vi har fått til sammen, sier Venstres nestleder Terje Breivik.

Les mer

Tusener hyller Facebook-innlegg om barn på fly

Les mer

Gjerrigknarken:  - Er det ikke flott når Coop virkelig kjører ned prisene?

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto