RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre vil fjerne kontantstøtten i Oslo

- Kontantstøtten var smart da den kom, men nå er den blitt en konservering av fattigdom og utenforskap, sier Skei Grande.
- Kontantstøtten var smart da den kom, men nå er den blitt en konservering av fattigdom og utenforskap, sier Skei Grande. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Venstre forslår en prøveordning med å fjerne kontantstøtten i hovedstaden og heller bruke pengene på å gi mer gratis kjernetid i barnehagen for lavinntektsfamilier.

Dermed kan det være duket for nok en frontkollisjon mellom samarbeidspartiene KrF og Venstre, skriver Dagbladet.

– Hvis Oslo vil gå for dette, så kommer vi til å «pushe» det gjennom budsjettforhandlingene, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Hun argumenterer med at mange Oslo-barn med minoritetsbakgrunn må komme seg inn i barnehagen for å lære norsk.

– Kontantstøtten mange familier får burde heller vært brukt på barnehage. Hvis du skal begynne på norsk skole uten å kunne norsk, så får du en mye dårligere start enn resten.

– Kontantstøtten var smart da den kom, men nå er den blitt en konservering av fattigdom og utenforskap, sier Skei Grande.

Hun vil bruke pengene fra kontantstøtten til å gi familier med dårlig økonomi sjansen til å sende treåringer i barnehagen på gratis kjernetid. Ordningen med gratis kjernetid gjelder i dag for fire- og femåringer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere