Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre vil gi UDI mer makt i asylsaker

Trine Skei Grande (V) forlater et møte i Stortinget fredag ettermiddag, i forbindelse med at den utvidede utenriks- og forsvarskomité (DUUF) vurderer stenging av den norsk-russiske grensen i Øst-Finnmark.
Trine Skei Grande (V) forlater et møte i Stortinget fredag ettermiddag, i forbindelse med at den utvidede utenriks- og forsvarskomité (DUUF) vurderer stenging av den norsk-russiske grensen i Øst-Finnmark. Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Venstre foreslår å endre utlendingsloven slik at UDI blant annet kan vurdere om asylsøkere har behov for kost og losji når de kommer til Norge.

– Det kommer folk som er åpenbart grunnløse asylsøkere og som har med seg mye penger, men likevel får kost og losji og flytur til Østlandet. Vi vil la de som står oppi dette vurdere hvilke tilbud de skal få, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

– Vi vil ikke ta fra folk rettighetene, men det er forskjell på en familie som har flyktet langt fra Syria og en som har jobbet i Moskva i ti år og nå vil prøve lykken, understreker hun.

Fredag la Venstre fram sine forslag til tiltak for å få kontroll over den store tilstrømmingen av flyktninger til Norge. Grande sier hun fortsatt tror på et bredt stortingsforlik i saken, til tross for at Frp har varslet at de ikke vil prioritere et slikt forlik.

Les også: KrF: - Vi er villig til å drøfte innstrammingstiltak

– Jeg tror Frp skjønner at hvis de skal gjennomføre noe, så må de samarbeide, sier Grande.

Frp har varslet at de vil legge fram sine forslag til innstrammingstiltak på asylfeltet neste uke.

Les også: 8666 asylsøknader i oktober

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!