RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Meek, Tore (SCANPIX)

Venstre vil ha imamskole

Sist oppdatert:
I Norge.

Rett over påske kommer Venstre til å fremme forslag i Stortinget om at det blir opprettet en egen imamskole i Norge, skriver VG.

- Skummel type med masse skjegg
- I dag tenker nok mange på en imam som en litt skummel type med masse skjegg som ikke snakker norsk. Med dette forslaget vil vi få imamer som deltar i den norske offentligheten. Det vil også gjøre det lettere for utenforstående å få innsikt og forståelse for det som foregår i moskeene, sier Venstre-politiker Abid Raja til avisen.

Målet er å få imamer som kjenner norske forhold, fremfor å importere dem fra Pakistan eller Saudi-Arabia, sier Raja.

Debatten om statlig etablerte imamskoler i Norge gikk også i 2002, etter et forslag fra daværende stortingsrepresentant Saera Khan. Den gang stilte kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) seg positiv til forslaget.

- Allerede for sammenblandet
I Arbeiderpartiet raser man derimot over forslaget.

– Jeg mener stat og kirke har vært for sammenblandet som det er, og jeg trodde at dette også var noe Venstre sto for, sier leder Marianne Aasen (Ap) i Stortingets utdanningskomité til VG.

Hun påpeker at alle religioner må behandles likt, noe som i dette tilfelle ville føre til at staten også må initiere etablering av buddhistskoler eller utdanningsinstitusjoner for andre religiøse trosretninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere