RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre vil ha lobbyregister

Oslo (NTB-Per Christensen): Venstre foreslår å innføre et lobbyregister for dem som melder overgang fra kommunikasjonsbransjen til politiske stillinger i partier som er i posisjon.

Tre av Venstres stortingsrepresentanter står bak forslaget, som ble fremmet for Stortinget torsdag. De viser til at åpenhet er en viktig premiss for et levende demokrati og at Venstre har lang tradisjon for å ønske åpenhet og innsyn i politiske prosesser og i forvaltningen.

Et lignende forslag fra Venstre ble nedstemt i forrige periode, men inspirert av Sylvi Listhaug-saken forsøker partiet seg på omkamp i et nytt storting.

- Et offentlig tilgjengelig lobbyregister bør inneholde informasjon om hvem som er i kontakt med hvem, hvilken sak det gjelder, og hvem lobbyisten representerer, skriver de tre representantene Abid Raja, Terje Breivik og Pål Farstad.

- I den siste tiden har det vært diskusjonen om overgang fra en bransje innen politisk kommunikasjon til politiske stillinger i posisjon, og fra regjering og storting til andre yrker, sier Raja. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere