RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre vil verne Lofoten

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Venstre fremmer onsdag et forslag i Stortinget om å gi Lofoten, Vesterålen og Senja varig vern.

Dermed havner saken om olje- og gassutvinning utenfor disse områdene på Stortinget allerede før valget.

- Dersom vi ikke skal gi disse sårbare og unike områdene et varig vern, hvilke områder skal vi da gi varig vern? For Venstre er noen områder så sårbare eller så verdifulle at selv om det finnes petroleumsressurser der, setter vi fortsatt miljøet først, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Hun sier Statfjord A-utslippet i Nordsjøen i desember 2007 er en påminnelse om at oljeulykker kan skje, og at slike hendelser kan få store konsekvenser for miljøet.

- 4.000 tonn råolje gikk ut i havet under værforhold som gjorde at oljelenser ikke kunne brukes. Lofoten og Vesterålen har tøffe værforhold og begrenset dagslys om vinteren, noe som øker faren for ulykker, og utfordringene for oljevernberedskapen blir større, sier Venstre-lederen.

Hun er svært kritisk til at statsminister Jens Stoltenberg før helgen gikk inn for å utrede oljevirksomhet i de åpne havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Det er oppsiktsvekkende og skremmende at Stoltenberg rett før helga la hele sin tyngde og prestisje som statsminister og partileder i å gjennomføre oljeboring midt i Norges matfat. Spesielt med tanke på at vi har åpnet mange nye andre områder og gjort mange nye og store olje og- gassfunn helt andre steder langs norskekysten, sier Skei Grande.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere