RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre øyner håp om flertall for lobbyregister

Oslo (NTB): Venstre har for femte gang foreslått for Stortinget at det skal opprettes et eget lobbyregister. Etter all oppstussen om hemmelige kundelister øyner partiet endelig sjansen til å få flertall for forslaget.

- Problematikken knyttet til profesjonalisert lobbyvirksomhet er blitt aktualisert med Listhaug-saken. Det er en sak som vekker sterke følelser og engasjement både blant politikere og befolkningen for øvrig, sier Venstres Abid Raja til Dagsavisen. Han står bak det nyeste forslaget.

KrF-leder Knut Arild Hareide sier at forslaget skal vurderes nøye, mens Frp, som tidligere har vært negativ til et slikt register, nå er innstilt på å vurdere dette på nytt.

- Vi vil ta en ny runde på det forslaget nå som vi har en nyvalgt stortingsgruppe sier parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik.

Leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Martin Kolberg (Ap), er også åpen for at Ap kan stemme ja til et slikt register denne gangen. Men han understreker at det må sees i sammenheng med en ny lov om kunderegisteret som de rødgrønne har tatt initiativ til.

Sp-leder Liv Signe Navarsete er i tvil om forslaget vil fungere slik det står i dag, men støtter intensjonen bak det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere