RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstrefløyens kandidat i rampelyset i Frankrike

Paris (NTB-Reuters-Ritzau): Venstrefløyens kandidat Jean-Luc Mélenchon er med sin kompromissløse politiske retorikk blitt en kraft å regne med i det franske presidentvalget.

Den tidligere trotskisten er en av lederne i en partiallianse på venstrefløyen, og den siste tida er han blitt en av de mest omtalte kandidatene i valgkampen.

Kandidaten er hyppig gjest i franske fjernsynsprogrammer, hvor han langer ut mot grådige bankfolk, overbetalte toppsjefer og EU som han mener tømmer medlemslandene for penger.

Spesielt hett ble det da han møtte den høyreradikale kandidaten Marine Le Pen til debatt. Hun nektet å diskutere med Mélenchon, mens han på sin side beskyldte Le Pen for «destillere hat». Etter denne debatten steg oppslutningen om Mélenchon til over 10 prosent i en meningsmåling fra CSA.

Mélenchon har med andre ord ingen reell mulighet til å vinne presidentvalget, men tallene viser at han kan få like stor oppslutning som de øvrige kandidatene i sentrum og på den ytre høyrefløyen i første valgrunde.

- Vi har virkelig følt en ny dynamikk de siste ukene. Alle vil snakke med Jean-Luc, sier Martine Billard, en av Mélenchons allierte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere