RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstrehendte er raskest

Foto: Dreamstime
Venstrehendte reagerer raskere enn høyrehendte når de kjører bil, sporter eller spiller dataspill.

(SIDE2): At høyrehendte ikke reagerer like raskt som venstrehendte kommer fram i en studie i nevropsykologi gjort ved universitetet i Australia.

Koblingen mellom høyre og venstre hjernehalvdel er raskere hos venstrehendte personer, melder den svenske avisen Expressen.

Flere ting på en gang
Den raske transporten av informasjon innebærer at venstrehendte blir mer effektive når de blir utsatt for og må håndtere flere ting på en gang.

Det er professor Nick Cherbuin som har studert 80 høyrehendte personer og sammenliknet disse med venstrehendte. Testpersonene skulle fortelle hvilken bokstav som visualiseres samtidig i det venstre og høyre synsfeltet. Dette tvinger testpersonene til å bruke begge hjernehalvdeler samtidig.

Mest ekstrem er kjappest
De venstrehendte var generelt litt kjappere til å si hvilken bokstav de så, mens de mest ekstreme venstrehendte var hele 43 millisekunder kjappere enn de høyrehendte.

- Dette bekrefter teorien om at kommunikasjonen mellom hjernehalvdelene blir mer effektiv jo mer venstrehendt man er, så professoren til BBC.

LES MER HELSE HER

Følg Side2 på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere