Gå til sidens hovedinnhold

Venstres fylkesledere holder døra på gløtt for Frp

Oslo (NTB): Et flertall av Venstres fylkesledere er åpne for et regjeringssamarbeid med Frp, dersom Venstre får politisk gjennomslag.

- Det avgjørende må være at vi får gjennomslag for politikken vår. Hvilken samarbeidskonstellasjon det skjer innenfor, må vi se på, men jeg avviser ikke muligheten for samarbeid med Frp, sier fylkesleder Rebekka Borsch i Buskerud Venstre til Nationen.

Ifølge avisa sier bare én av 14 spurte fylkesledere nei til et samarbeid med Fremskrittspartiet. De aller fleste støtter dermed partikollega, stortingsrepresentant Borghild Tendens åpning i forrige uke om å gå inn i et eventuelt regjeringssamarbeid med Siv Jensens parti.

- Blir det borgerlig flertall, så har partiene på borgerlig side et ansvar for å rigge et styringsdyktig flertall etter 2013, sier fylkesleder André N. Skjelstad i Nord-Trøndelag.

Flere av fylkeslederne sier temaet kommer til å bli diskutert på de kommende fylkesårsmøtene i partiet. Av de 14 av totalt 18 fylkeslederne Nationen har snakket med, er det bare fire som mener et samarbeid med Frp er lite trolig.

Unge Venstre vedtok på landsmøtet i fjor høst at Venstre skal kunne sitte i regjering med Frp. (©NTB)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft