Gå til sidens hovedinnhold

- Venstresiden opptrer som islamistenes nyttige idioter

Majiid Nawaz mener det må stilles krav til nyankomne asylsøkere og flyktninger at de må tilpasse seg den europeiske liberale kulturen.

«En stagnert venstreside opptrer i dag som islamistenes nyttige idioter i Europa. Fanget av identitetspolitikk og sitt eget ideologiske eksperiment ignorerer de kvelertaket islamistene har på Europas muslimske samfunn».

Det skriver den britiske forfatteren og samfunnsdebattanten Maajid Nawaz i en kronikk i Aftenposten.

Les også: Skjerpet grensekontroll gir lavere tilstrømming

Besøker Oslo

Nawaz er i Norge og innleder på menneskerettskonferansen Oslo Freedom Forum, som startet mandag. Tirsdag deltar han på et frokostmøte i regi av Civita.

Der er temaet «Hvordan kan Europa best møte muslimsk ekstremisme?»

Se hva folk tvitrer om frokostmøtet nederst i artikkelen!

Nawaz, som er leder av den britiske tankesmien Quilliam, hevder fornuftige samtaler om islam, rase og innvandring er blitt umulig.

Jobber mot polarisering

Ifølge Nawaz er terrorisme, flyktningekrise og Europas voksende - og underpresterende - muslimske befolkning utfordringer man må ta på alvor. Hans poeng er at løsningen for en splittet europeisk befolkning ikke ligger i ytterpunktene, men at det er noen ubehagelige sannheter man må ta inn over seg. Nawaz mener blant annet at noe av kritikken mot innvandring og dagens asyl- og innvandringspolitikk er riktig. Samtidig som han mener at noe av minoritetenes bekymring for rasisme og fordommer også er på sin plass.

- To tanker i hodet

«Vi må bli i stand til å holde to tanker i hodet samtidig», skriver han i kronikken.

Nawaz tar blant annet til orde for å trekke et tydelig skille mellom økonomiske migranter og ekte flyktninger, og han vil stille som krav til nyankomne asylmigranter og flyktninger at de må tilpasse seg den europeiske liberale kulturen.

Les også: Over 40 millioner er fordrevet i eget land

Kommentarer til denne saken