Gå til sidens hovedinnhold

Venstresiden seiret i Slovakia

Bratislava (NTB-AFP-Reuters): Venstresiden i Slovakia vant valget på ny nasjonalforsamling. Den borgerlige regjeringen måtte betale dyrt for folkets sinne over en korrupsjonsskandale.

Tidligere statsminister, den 47 år gamle advokaten Robert Fico og hans sosialdemokratiske opposisjonsparti Smer fikk nærmere 40 prosent av stemmene, viser to valgdagsmålinger lørdag kveld. Det er trolig akkurat litt for lite til å få flertall i nasjonalforsamlingen, og Fico må se seg om etter en koalisjonspartner for å danne regjering.

Den mest sannsynlige samarbeidspartneren, kristendemokratene KDH, kom på andre plass med rundt 10 prosent av stemmene, viser målingene.

En regjering ledet av Ficos parti vil glede Slovakias partnere i eurosonen, som ble opprørt da den sittende koalisjonen nektet å bidra til den første redningspakken til Hellas. Valget holdes tidligere enn planlagt, etter at den borgerlige sentrumsregjeringen kollapset i oktober på grunn av uenighet om hvorvidt Slovakia skal bidra til EUs krisefond.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg