Gå til sidens hovedinnhold

Venstrevind over Tyskland

Berlin (NTB-Reuters-DPA): Opposisjonspartiene på venstrefløyen fortsetter sin framgang i Tyskland. En ny meningsmåling tyder på et svært jevnt oppgjør ved høstens valg på ny nasjonalforsamling.

Det anerkjente instituttet Forsa offentliggjorde onsdag en måling som viser at det sosialdemokratiske partiet SPD og miljøvernpartiet De grønne til sammen har en oppslutning på 40 prosent. Det samme får statsminister Angela Merkels konservative CDU/CSU.

Disse tallene innebærer en tilbakegang på 2 prosent for CDU og CSU, som i dag sitter i regjeringskoalisjon med det liberale fridemokratiske FDP. FDP får på Forsa-målingen støtte fra 4 prosent av de spurte, 1 prosentpoeng under sperregrensen for representasjon i Forbundsdagen.

FDP gjorde det uventet bra i valget i delstaten Niedersachsen 20. januar, men ser ikke ut til å dra nytte av dette på riksplanet. - Mer enn 30 prosent av velgerne kan tenke seg å stemme på et liberalt parti, men ikke på det liberale partiet vi har i dag, sier Forsa-sjef Manfred Güllner.

Nyhetsbyrået DPA betegner Forsa-målingen som «spesielt godt nytt for SPD», som går fram 2 prosentpoeng. Partiet har slitt med en velgerflukt som ikke minst skyldes en serie uheldige uttalelser fra den sosialdemokratiske statsministerkandidaten Peer Steinbrück. (©NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021