RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vent deg ytterligere vekst i arbeidsledigheten

Sist oppdatert:
Ny tall fra Aetat viser at færre mottok arbeidsledighetstrygd i februar. Likevel spås det kraftig vekst i ledigheten de nærmeste månedene
Torsdag kom nye arbeidsledighetstall fra Aetat. Tallene viser at det var registrert 92.500 arbeidsledige ved Aetat ved utgangen av februar, tilsvarende 3,9 prosent av arbeidsstyrken.

Dette var lavere enn i januar. Ved utgangen av januar var det nemlig 96.100 ledige i Norge, noe som utgjør 4,1 prosent av arbeidsstyrken.

Tallene fra januar satte press på politikerne, og førte til en rekke utspill mot regjeringen fra opposisjonspolitikerne. Arbeidsledigheten steg kraftig innen industrien og ledigheten nådde sitt høyeste nivå på seks år.

Venter betydelig flere ledige

Selv om de absolutte ledighetstallene for februar var lavere enn i januar, viser de sesongjusterte tallene vekst i ledigheten.

Disse tallene er justert for sesongsvingningene som normal inntreffer i jobbmarkedet. Ledigheten har økt med omlag 2.500 personer fra januar måned, justert for sesongvariasjoner. Sammenlignet med februar i fjor har ledigheten økt med 20.600 personer eller 29 prosent.

Aetat venter betydlig høyere ledighet de kommende månedene i forhold til samme periode i fjor og antar at ledigheten i enkeltmåneder på høsten kan komme opp mot 100.000 personer.

Ingen vekst i nord

Veksten i arbeidsledigheten har hovedsaklig slått ut i fylkene Akershus og Møre og Romsdal. Akershus har likevel landets laveste ledighet.

De fire nordligste fylkene har den laveste ledighetsveksten, men Finnmark topp fortsatt listen over det fylket med mest arbeidsledighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere